Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:798953
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 13.06.2011.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Psihiatrijas klīniskais (fenomenoloģiskais, deskriptīvais) virziens ir iesakņojies dziļā senatnē. Piemēram, ārprātības aprakstus var sastapt Homēra „Iliādā” un „Odisejā”, eposos „Mahabharata”, „Jaunākā Edda” un „Kalevala”. Tos var atrast arī Bībeles, Korāna un Talmuda svētajos rakstos. Cilvēka metafiziskā pieredze ir saistīta ar reliģiskām praksēm, ar nejaušu vai speciālu psihiski aktīvo vielu izmantošanu, ka arī ar zaudējuma, grēka, sāpju, miršanas pieredzi.
Psihisko traucējumu, it īpaši epilepsijas un histērijas, detalizēts apraksts pieder Hipokrātam (460. – 370. g.g. p.m.ē.), kurš piešķīra vairākiem mitoloģiskiem tēliem īpašības, kas ir raksturīgas psihiskiem traucējumiem, piemērām, viņš ir aprakstījis māniju, melanholiju. Viņš arī izdalīja četrus pamata temperamentus, kas ir saistīti ar pārsvaru vienam no četriem šķidrumiem – asinīm, flegmai, melnai vai dzeltenai žultij. Hipokrāts parādīja psihisko traucējumu atkarību no šo „šķidrumu” attiecības, piemērām, melanholiju viņš saistīja ar melno žulti, ka arī viņš apgalvoja, ka histērija ir saistīta ar dzemdes klejošanu. Šīs uzskats tika saglabāts līdz pat XIX gadsimtam. Viņš aprakstīja epilepsijas tipoloģiju un piedāvāja šīs slimības diētisko ārstēšanu.
Platons (427. -347. g.g. p.m.ē.) izdalīja divus ārprātības tipus: vienu, kas ir saistīta ar dievu iedarbību, un otru, saistītu ar racionālās dvēseles traucējumiem. Platoniskajā un neoplatoniskajā tradīcijās tika ieviesta negatīvo un pozitīvo cilvēcisko dvēseļu klasifikācija.
Aristotelis (384.- 322. g.g. p.m.ē.) aprakstīja pamata emocijas, kurās ietilpst bailes, raizes, un izdalīja superstiprās emocijas jēdzienu – afektu. …

Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация