Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
5,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:812856
 
Оценка:
Опубликованно: 25.05.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 28 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Anotācija    3
  Ievads    4
1.NODAĻA.  Vizuālā izskata, kā pievilcības faktora evolūcija    7
2.NODAĻA.  Anoreksija un bulīmija    11
3.NODAĻA.  Masu mēdiju ietekme    14
3.1.  No medijiem gūtā pieredze    14
3.1.  Reklāma kā diētas rosinātāja    16
3.3.  Problēma Latvijā    18
3.3.1.  Psihologa viedoklis    18
3.3.2.  Darba autores viedoklis    20
4.NODAĻA.  Fokusgrupas analīze    22
4.1.  Anketēšanas norise    22
4.2.  Analīze    23
  Secinājumi un priekšlikumi    28
  Izmantotās literatūras un avotu saraksts    30
Фрагмент работы

Tā saistīta ar konkrēto slimību anoreksijas un bulīmijas analīzi kā problēmu, ko daļēji veicina masu mēdiji Latvijā un pasaulē. Balstoties uz sievietes tēla atveidošanu gadsimtu gaitā tiek veidots pētījums par to, kā sekojot modes atspoguļojumam masu mēdijos cilvēku apziņā iespiežas konkrētais tievuma standarts, novirze no kura būtībā izsauc izstumšanu no normālas dzīves.
Darba izstrādē autore izmantojusi statistiskās un grafiskās analīzes metodes, balstoties uz kurām noslēgumā tiek izdarīti secinājumi un ierosinājumi, kā arī pielietota anketēšanas un fokusgrupas metode, kas atvieglo materiāla uztveri.
Kursa darba izstrādē izmantota profesionālā literatūra un pētnieciskie materiāli saistībā ar medicīnu, masu mēdijiem un psiholoģiju, kā arī interneta resursi, jaunāko tendenču apskats presē, kā arī piesaistīts psihologs, lai padziļināti veiktu analizējamās tēmas izpēti.
Tēmas padziļinātai un objektīvākai izpētei veidota fokusgrupas analīze, kurā piedalījās 40 sievietes, no kurām lielākā daļa savā dzīvē saskārušās ar anoreksijas jeb bulīmijas problēmām, balstoties uz kuru viedokli tiek apkopoti secinājumi un veidoti priekšlikumi.
Kursa darbs sastāv no 4 nodaļām, kas sīkāk dalītas divos apakšlīmeņos, tajā izmantotas grafiskās un statistiskās metodes, kas atvieglo izklāstītā materiāla uztveri.
Sievietes skaistums ir viena no visu laiku iemīļotākajām masu mēdiju tēmām – tas apspēlējams no dažādiem aspektiem: stils, mode, dažādas veselības un skaistuma procedūras utt. Skaidrojums tam iespējams rodas katras sievietes neremdināmajā vēlmē būt mīlētai un laimīgai, kas diemžēl mūsu apziņās bieži vien ir sinonīms ārējam skaistumam un elegantam apģērbam. Un tieši pateicoties šai ikkatras sievietes vēlmei izskatīties perfekti un atbilstoši modei tiek raustas milzu bagātības uz bieži vien pilnīgu nieku pamata – vēl tagad presē sastopami raksti ar burvīgās zīlnieces noslēpumiem, kā kļūt skaistai un laimīgai, ja atsūtīsi aploksnīti ar pieciem latiem, jeb apgalvojumiem, ka nopērkot tablešu kūri 200 dienām mēs kļūsim līdzīgas fonā smaidošajai modelei, kas pēkšņi mēneša laikā notievējusi par entajiem kilogramiem (nez, kur palikusi nokarenā āda no blakus bildes?). Šie norādītie piemēri ir tikai mikroskopiska un acīs krītošākā daļiņa no kopējā masu mēdiju “uzbrukuma” sievietei – citi ir daudz perfektāk izstrādāti un maskēti – katra sieviete balstoties uz savu intelektu šā vai savādāk uzņems attiecīgu porciju tieši viņai adresētu informāciju. Mēs pasmaidām par muļķīgajām notievēšanas bildītēm apzinoties, ka uz šīm muļķībām jau nu gan mēs “neuzķersimies”, bet tajā pat laikā veikalā kāri apskatām jaunāko apakšveļas modeli, kur pievienotās krūšu bļodiņas mūs padarīs līdzīgas modelēm un ļaus vīriešiem redzēt to, ko viņi vēlas (jeb mēs domājam, ka vēlas...) un mēs esam padevušies tai pašai ietekmei, kādai padodas sievietes, kas ar cerībām ievieto konvertiņus ar naudiņu un sūta cerībā pieredzēt brīnumu... Tikai mūsu ietekmēšana notikusi perfektāk un nemanāmāk – tā jau iedziļinājusies mūsu apziņā kā neizmaināms stereotips.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация