Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
12,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:817285
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 27.12.2013.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

37.
1) Medicīniskā rakstura piespiedu līdzekļi
Personām, kuras izdarījušas KL paredzētos nodarījumus, bet sirgst ar psihiskiem traucējumiem un ir atzītas par nepieskaitāmām vai ierobežoti pieskaitāmām, var noteikt medicīniska rakstura piespiedu līdzekļus.
Medicīniska rakstura piespiedu līdzekļi:
• Ambulatoriska ārstēšana medicīnas iestādē;
• Ārstēšana vispārēja tipa psihiatriskajā slimnīcā (nodaļā);
• Ārstēšana specializētā psihiatriskajā slimnīcā (nodaļā) ar apsardzi.
Ja persona, kura atzīta par nepieskaitāmu vai ierobežoti pieskaitāmu, pēc izdarītā nodarījuma rakstura un sava psihiskā stāvokļa dēļ nav bīstama sabiedrībai, tiesa var nodot to tuvinieku vai citu personu, kas veic slimnieku kopšanu, gādībā un medicīnas iestādes uzraudzībā pēc dzīvesvietas.
Personām, kuras atzītas par ierobežoti pieskaitāmām, var noteikt ārstēšanu arī tai piemērotās brīvības atņemšanas vietās.
Tiesa var noteikt medicīniska rakstura piespiedu līdzekļus personām, kuras izdarījušas Kl paredzētos nodarījumus, būdamas nepieskaitamības stāvoklī vai pēc nodarījuma izdarīšanas vai sprieduma saslimušas ar psihisku slimību, kas liedz saprast savu darbību vai to vadīt. Ja šīs personas pēc izdarītā nodarījuma rakstura un sava psihiskā stāvokļa dēļ ir bīstamas sabiedrībai.
Piespiedu ārstēšanu un ārstniecības iestādes tipu nosaka tiesa atkarībā no tā, ar kādu psihisku slimību attiecīgā persona ir saslimusi un kāds ir šīs personas nodarījuma raksturs.Nosakot ārstēšanu psihiatriskajā slimnīcā (nodaļā), tās tipu izraugās ārstniecības iestāde.
Personai, kura pēc noziedzīga nodarījuma vai sprieduma taisīšanas saslimusi ar psihisku slimību, pēc izveseļošanās tiesa var piespriest sodu, ja nav izbeidzies noilguma termiņš vai nav cita pamata tās atbrīvošanai no kriminālatbildības un soda.
Medicīniska rakstura piespiedu līdzekļu piemērošanu izbeidz vai to groza tiesa pēc ārstniecības iestādes atzinuma, ja persona izveseļojusies vai saslimšanas raksturs mainījies tiktāl, ka nav nepieciešams šādus līdzekļus piemērot. Ja šādai personai pēc izveseļošanās piespriež sodu, laiks, kurā piemēroti medicīniska rakstura piespiedu līdzekļi, ieskaitāms soda termiņā.
Medicīniska rakstura piespiedu līdzekļu piespiedu līdzekļu noteikšana personām, kuras ir ierobežoti pieskaitāmas: Medicīniska rakstura piespiedu līdzekļus var noteikt arī personām, kas izdarījušas noziedzīgus nodarījumus, būdamas ierobežotas pieskaitāmības stāvoklī.
Ja šādu personu notiesā ar brīvības atņemšanu – ārstēšana notiek tai piemērotās brīvības atņemšanas vietās, bez brīvības atņemšanas – tiesa uzliek tai par pienākumu ārstēties psihiatriskajā medicīnas iestādē pēc dzīvesvietas.
2) Kukuļņemšana
KL 320.p. 1.daļā paredzētais nodarījums – mazāk smags noziegums, 2. un 3.daļā – smags noziegums, 4.daļā – sevišķi smags noziegums.
Objekts – valsts un pašvaldību institūciju, valsts dienesta normāla darbība. Priekšmets – jebkuri materiāli vai cita veida labumi: nauda, vērtspapīri, pārtikas produkti, rūpniecības preces, dažāda rakstura pakalpojumi, dāvanas u.c.
Objektīvās puses izpausme: Materiālu vērtību, mantiska vai citāda rakstura labumu pieņemšana personīgi vai ar starpniecību par kādu jau izdarītu likumīgu vai nelikumīgu darbību (vai pieļautu bezdarbību) kukuļdevēja, kukuļa piedāvātāja vai citas personas interesēs, izmantojot savu dienesta stāvokli, neatkarīgi no tā, vai pieņemtais vai piedāvātais kukulis domāts šai valsts amatpersonai vai jebkurai citai personai.

Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −13,20 €
Комплект работ Nr. 1336191
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация