Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
5,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:818723
 
Оценка:
Опубликованно: 17.05.2013.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

IV Izstrādātas vienas tēmas realizācija, balstīta uz bērna mācīšanās stiliem un domāšanas veidiem
Cilvēks
Bērni sasēžas rīta aplī. Katram bērnam izdala vienu kartīti uz kuras ir uzzīmēta kāda ķermeņa daļa. Audzinātāja iepazīstina bērnus ar katru no ķermeņa daļām un kopīgi ar bērniem pārrunā to funkcijas.
Lasām pasaku „Cilvēks”. Bērnu uzdevums ir klausīties uzmanīgi pasaku un attiecīgajā vietā, kad pasakā ir minēta kāda ķermeņa daļa, pacelt savu kartiņu, ja ķermeņa daļa atbilst nosauktajai.
Bērni no sākuma atsvaidzina zināšanas par cilvēka ķermeni klausoties pasaku. Pēc tam tiek dota darba lapa, kurā bērns pratīs savienot vārdu ar attiecīgo ķermeņa daļu. Nākamais veicamais praktiskais uzdevums ir tāds, kurā bērnam patstāvīgi sejas kontūrā jāiezīmē acis, ausis, muti un degunu. Tālākais solis ir bērnus iemācīt pareizi mazgāt rokas, zobiņus, kā pareizi sevi kopt; attīstīt kultūrhigēniskās iemaņas. Stāstīt par to cik svarīgi ir sevi kopt, lai izvairītos no dažādām infekcijām un slimībām. Tā kā man ir pazīstama viena jauka dakterīte, es lūdzu viņu atnākt uz bērnudārzu, lai sniegtu bērniem izglītojošu nodarbību par cilvēku un veselību, vēl joprojām esmu pateicīga viņai par to, jo nodarbība bija ļoti interesanta ne tikai bērniem, bet arī mums – pieaugušajiem. Nodarbībā viņa bērnus iepazīstināja ar ārsta profesiju un to, kāpēc ārsti vispār ir vajadzīgi. Līdzi tika paņemta arī ārsta soma ar visiem nepieciešamiem piederumiem, kurus bērni paši varēja izmēģināt un pataustīt. Ar lielu aizrautību bērni pielaikoja gumijas cimdus, aplūkoja šprici, zāles, piedalījās sirds izklausīšanā, aplūkoja ierīci ar ko pārbauda ausis, redzēja kāds izskatās skelets rentgena uzņēmumā utt. (skat. 2. pielikumu). Interesantākais bija tas, ka no sākuma bērni bija tādi nedroši, jo parasti bērniem ir bail no dakteriem, taču nodarbības beigās viņi teica, ka vairāk nebaidīsies no dakteriem. Tika runāts arī par pareizu uzturu, ka nedrīkst ēst daudz saldumus utt., un par to, ka zāles drīkst dzert tikai tad, ja pieaugušais tās dod, pats nekādā gadījumā to nedrīkst darīt. Nodarbības beigās, daktere bērnus cienāja ar vitamīniem, paskaidrojot, ka tie nepieciešami visu orgānu sistēmu normālas darbības nodrošināšanai, lai mēs augtu stipri, veseli un daudz neslimotu, lai nodrošinātu normālu organisma augšanu un attīstību. Grupiņā tika atstātas arī dažas izglītojošas grāmatiņas, kuras bērni pēc tam ar lielu interesi pētīja.
Mācāmies par cilvēka sajūtām – garšu, tausti, dzirdi, redzi un ožu. Visas sajūtas izmēģinām praktiski - taustām rotaļlietas, garšojam augļus, klausāmies mūziku, ožam smaržas. Tālāk bērniem tiek dots uzdevums, kur sajūtām jāpievieno attiecīgais attēls.
Un viss beidzot – pēdējais uzdevums ir salikt no gabaliņiem cilvēku ķermeni (kā puzli).

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация