Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:822887
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 21.04.2013.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 9 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

SECINĀJUMI
1. Pētot fonda grāmatvedības politiku un organizāciju priekšnoteikumus var viennozīmīgi apgalvot, ka grāmatvedības politika daļēji atbilst Starptautisko Grāmatvedības Standartu Prasībām un Starptautisko Finanšu Standartu pamatnostādnēm, lai gan Latvijas vides aizsardzības fonda administrācija ir no valsts budžeta finansēta iestāde.
2. Vērtējot grāmatvedības organizāciju fondā, tika konstatēts, ka tā daļēji atbilst Finanšu pārskatu izstrādāšanas pamatnostādnēm, jo tai ir skaidri izvirzīts mērķis – sniegt skaidru, nozīmīgu, salīdzināmu un galvenais ticamu informāciju par fonda darbību un materiālo, finanšu resursu izmantošanu. Finanšu pārskatos tiek ietverta informācija, kas ir atspoguļota grāmatvedības pārskatos, pārbaudīta inventarizācijas procesā vai arī salīdzināta ar valsts kases datiem.
3. Iestādes finanšu pārskati tiek sagatavoti ievērojot iestādes darbības nepārtrauktības paņēmienu. Pārskats tiek sastādīts saskaņā ar uzkrāšanas principu, kas nozīmē, ka darījumi un citi notikumi tiek atzīti tad, kad tie notiek, nevis tad, kad tiek saņemta vai samaksāta nauda par tiem.
4. Pamatlīdzekļi bilancē tiek uzrādīti atlikušajā vērtībā. Aprēķinot pamatlīdzekļu nolietojumu, grāmatvedības uzskaitē pielieto lineāro metodi un aprēķina nolietojumu vienmērīgi pa pārskata periodiem.
5. Finanšu pārskatu sastādīšanas un harmonizācijas galvenais mērķis ir palīdzēt to lietotājiem starptautiskā mērogā labāk izprast darbojošos organizācijas finanšu stāvokli un veikt to kvalificētu analīzi.
6. Latvijas grāmatvedības sistēmā bilances aktīvi ir sakārtoti pēc funkcionālās nozīmes, proti, izdevumus klasificē pēc to funkcijām, bet pasīvi - pēc juridiskās nozīmes (pašu kapitāls un parādu saistības).
7. Bilance un tās pielikumi tiek uzskatīti kā galvenie organizācijas finanšu analīzes avoti un bilance ir uzskatāma par primāro, bet dotāciju uzskaite par sekundāro finanšu pārskatu sastāvdaļu.
8. Fonda administrācijas sastādītajā finanšu pārskatā salīdzinot ar starptautiskajiem finanšu pārskatu standartiem galvenās atšķirības ir tādas, ka fonda pārskatā netiek iekļauta informācija par: peļņas vai zaudējumu aprēķinu, akciju vai kapitāldaļu lielumu citos meitas vai asociētajos uzņēmumos, kredītsaistības un naudas plūsmas pārskatu, kā arī grāmatojumu veikšana un uzrādīšana grāmatvedībā notiek saskaņā ar Latvijas likumdošanas prasībām.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация