Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:843661
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 30.03.2009.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Romānu "Mērnieku laiki" brāļi Reinis un Matīss Kaudzītes sarakstīja 19. gadsimta nogalē. Romāna galvenā darbība saistās ar zemes mērīšanu, muižas un zemnieku attieksmi, zemnieku darbību pagasta pārvaldes iestādēs un kultūras organizācijās, pārvācošanās tendences, spilgtas sadzīves ainas, pozitīvās un negatīvās rakstura iezīmes, viņu savstarpējās attiecības. Savā darbā es vēlos atspoguļot Ķenča raksturu un izprast viņa uzvedību.
Ķencis bija maza auguma vīrs ar plānu un platu degunu. Viņš mēdza valkāt lielu, bālganu vilnas platmali un pelēkus svārkus.Brāļu Kaudzīšu darbā Ķencis tiek attēlots, kā divkosīgs, skops, skaudīgs un lielīgs zemnieks. Patiesībā Ķencis nebūt nebija slikts cilvēks, viņš rūpējās par savu saimniecību, bija zinātkārs un vēlējās vienmēr nokļūt visu uzmanības centrā, būt smieklīgs. Viņš bija dievticīgs, čakls un centīgs, visu mēģina izdarīt perfekti, taču vienmēr pamanījās kaut ko sajaukt.
Šis zemnieks alka būt godāts un cildināts. Ķencis bija egoists, kuru interesēja tas, kā iegūt pēc iespējas vairāk mantiskās vērtības. Lai sevi nedaudz nomierinātu, Ķencis lūdza palīdzību Dievam, mēģinādams pat Dievu piekukuļot. …

Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация