Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:847169
 
Оценка:
Опубликованно: 20.03.2013.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

3) Ko izvēlēties – valūtas piesaisti vienai valūtai vai valūtas grozam? No kā ir atkarīga valūtas piesaiste vienai valūtai vai valūtas grozam?
Tām valstīm, kas izvēlas piesaistīt savu valūtu, viņiem ir jāizvēlas piesaistīt to vienai valūtai vai valūtas grozam. Šī ir diezgan smaga izvēle un tā, galvenokārt ir atkarīga no diviem faktoriem:
No tirzniecības partnera īpatsvara koncentrācijas un valūtām, kādās ir valsts ārējais parāds.
Tagad apskatīsim šīs divas lietas atsevišķī. Gadījuma, kad piesaiste ir vienai valūtas, izmaiņas piesaistītās valūtas kursā pret citām valūtām rada izmaiņas ekonomikas attiecības ar šīm citām valstīm.Piesaistot valūtu grozam, valsts var samazināt ekonomikas ievainojamību attiecībā uz individual valūtu izmaiņām grozā. Tādējādi pasaulē, kur valūtas pārsvarā ir brīvi peldošās, labāk izvēlēties piesaisti vienai valūtai, kas ir dominējošā tirzniecības partnera valūta.Tomēr gadījumos, kad valsts parade ievērojama daļa ir citās valūtās, tas var padarīt šo izvēli daudz sarežģitāku.
Taču pēc manām domām, protams, ka jāizvēlas valūtas piesaisti valūtas grozam, jo valūtas grozā ietilpst piecas pasaules svarīgākās valūtas, no kurām divas - ASV dolārs un Vācijas marka - ir galvenās ārvalstu valūtas vietējā tirgū un tirdzniecībā ar ārvalstīm. Piemēram Latvijā, lata piesaiste SDR valūtu grozam veicina to, ka lata kursa svārstības attiecībā pret katru grozā ietilpstošo valūtu ir mazākas nekā tad, ja lats būtu piesaistīts tikai vienai valūtai. Pateicoties lata piesaistei SDR valūtu grozam, tā kursa svārstības pret katru groza valūtu ir mazākas nekā tad, ja lats būtu piesaistīts tikai vienai valūtai, jo grozā ietilpst valūtas, kuru vērtība mainās pretējos virzienos (piemēram, ja ASV dolārs kļūst vērtīgāks, tad Vācijas markas vērtība savukārt samazinās), un tādējādi SDR valūtu groza kopējās izmaiņas ir mazākas nekā katras tajā ietilpstošās valūtas vērtības izmaiņas.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −2,48 €
Комплект работ Nr. 1330901
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация