Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:852057
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 15.11.2016.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Рассмотреный период: 2000–2010 гг.
2011–2015 гг.
Фрагмент работы

Latvijā ir daudzpartiju sistēma, kur partiju var dibināt 200 biedru un ikviena partija tiek reģistrēta politisko partiju reģistrā. Ne visas partijas piedalās Saeimas vēlēšanās, daļa partiju koncentrējas uz pašvaldību vēlēšanām, kur orientējas un novada vai reģiona iedzīvotāju interešu pārstāvēšanu. Partijas var dibināt partiju apvienības, taču viena partija var būt tikai vienā apvienībā un tās savas darbības veic saskaņā ar demokrātijas, vienlīdzības un biedru vienlīdzības principu. Partijas dibinātājs un partijas biedrs ir var būt Latvijas pilsonis, Latvijas nepilsonis un Eiropas Savienības pilsonis, kas nav Latvijas pilsonis, kā arī jābūt sasniegušam vismaz 18 gadu vecumu, savukārt par partijas biedra kandidātu var kļūt no 16 gadu vecuma. Šobrīd Latvijā ir reģistrētas 75 politiskās partijas un apvienības, no tām sešas partijas pārvarēja 5% barjeru un iekļuva 12.Saeimā.
Pilsoniskā sabiedrība apzīmē tās sabiedriskās darbības un indivīdu sociālo attiecību sfēras, kuras valsts tieši nekontrolē un neietekmē, piemēram, reliģiju, interešu grupas, kultūru. Latvijā nozīmīgākie pilsoniskās sabiedrības izpausmes veidi ir darbošanās arodbiedrībās, nevalstiskās organizācijās un dažādās interešu grupās. Latvijā šobrīd darbojas ap 400 aktīvu arodbiedrību, aptuveni 13 000 nevalstiskās organizācijas un neskaitāmas interešu grupas, kas savstarpējas sadarbības, pašvaldību un valstiskos līmeņos.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация