Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
12,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:852984
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 30.07.2018.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Secinājumi
Darba gaitā tika iepazītas materiālu mehāniskās īpašības un to nozīme izmantojot stiepes, cietības un triecienstigrības pārbaudes. Tika gūts vispārējs priekšstats par pārbaužu veikšanu un materiālu uzvedību dažādu slodžu ietekmē, kā arī par pašu testēšanas iekārtu darbību. Tā kā pirms tam ar materiālu mehāniskajām īpašībām un to pārbaudēm nebiju iepazinies, tad gūtās zināšanas un pieredze deva priekštatu par specialitātes nozīmīgumu un īpatnībām.
Veicot testus tika izmantotas gan mūsdienīgas, jaunas iekārtas, gan vecākas. Salīdzinot to darbību var secināt, ka mūsdienīgās iekārtas ir kļuvušas daudz precīzākas un mazāk atkarīgas no cilvēka, taču vēl nav pilnīgi autonomas. Vecākās iekārtās tika izmantotas triecienstigrības pārbaudei un stiepes pārbaudei. Iegūtie dati jānolasa pašam un jāpieļauj cilvēciskais faktors mērījumu nolasīšanā un tādēļ, manuprāt, būtu pārbaudes jāveic atkārtoti.
Protams viens no trūkumiem varētu būt arī parauga specifiskums katrai pārbaudei. Piemēram, veicot cietības testu parauga virsmai jābūt gana līdzenai lai varētu precīzi nolasīt iegūtos rezultātus, taču triecienstigrībai attiecīgi vajadzīgs pareizs leņķis robiņam parauga šķautnē.
Manuprāt, iegūtie rezultāti ir gana precīzi, bet tie parāda parauga parametrus un tie iespējams precīzi nesakritīs ar objekta parametriem, kurš it kā ir veidots no šāda paša materiāla, jo jāņem vērā arī citas materiālu īpašības un īpatnības, piemēram, kaut vai skatoties uz kristalizēšanās centriem.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация