Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:867002
 
Оценка:
Опубликованно: 27.01.2016.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 12 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Iespējai, izmantot vīnogu ādiņu un sēklu ekstraktu vēža novēršanai, ir liels potenciāls, un tālāka izpēte šajā jomā ir garantēta (Zhou, 2012).
Polifenoli aizsargā asinsvadus, samazina trombocītu agregāciju un samazina zema blīvuma lipoproteīnu – holesterīna līmeni asinīs (Weidner, 2013). Barojot trušus ar proantocianīdiem bagātu ekstraktu, novēroja, ka zīmīgi samazinājās stipra ateroskleroze aortā. Vīnogu sēklu aizsargājošā ietekme pret aterosklerotiskajiem bojājumiem tika novērota arī kāmjiem un sirdi aizsargājošā iedarbība gan pelēm, gan kāmjiem (Katiyar, 2008).
Vitis vinifera vīnogas daži saturošie ingredienti tiek lietoti arī kosmētikā. Tiek ziņots, ka šie ingredienti kosmētikā veic vairākas funkcijas. Vitis vinifera (vīnogu) sēklas ekstrakts darbojas, kā anti-kariesa līdzeklis, pret blaugznu līdzeklis, pretsēnīšu līdzeklis, pretmikrobu līdzeklis, antioksidants, aromatizators, mutes kopšanas līdzeklis, sauļošanās līdzeklis. Visbiežāk minētā ingredientu funkcija tiek minēta tā darbība, kā ādas kondencionēšanas līdzeklis (Bergfeld et al., 2012). Tie var darboties, kā mīkstinoši līdzekļi – piedod ādai mīkstumu un gludumu. Kā arī jaukta tipa – uzlabo sausu vai bojātu ādu, samazina zvīņošanu un atjauno elastību (Vārdnīca, 2013).

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация