Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:873492
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 21.11.2013.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Darba līgums, kas noslēgts rakstveidā, ir gan savstarpējās vienošanās rezultāts, gan pierādīšanas pamats, un noslēdzot šo līgumu jāievēro, ka darba līgumu sagatavo divos eksemplāros, no kuriem viens glabājas pie darba devēja, otrs pie darbinieka, un tiem abiem jābūt identiskiem, kā arī rakstveida darba līgumā jānorāda:
1. Personu dati, kuri slēdz līgumu
2. Darba tiesisko attiecību sākuma datums
3. Darba samaksas apmērs un izmaksas laiks
4. Nolīgtais dienas vai nedēļas darba laiks
5. Darbinieka arods, amats un specialitāte jeb profesija
6. Darba vieta
7. Ikgadēja apmaksāta atvaļinājuma ilgums.
Darba līgumu var slēgt uz noteiktu laiku, bet pārsvarā darba likums liek slēgt uz nenoteiktu laiku. Ja darba līgumā nav norādīts laiks, uz kādu tas noslēgts, vai arī atbilstoši apstākļiem nav pieļaujama darba līguma noslēgšana uz noteiktu laiku, līgums atzīstams par nenoteikta laika. Tāpēc darba līgumā, kas noslēgts uz nenoteiktu laiku, nav noteikts beigu termiņš, darba devējiem ir pienākums rakstveidā paziņot darbiniekam par gaidāmo darba tiesisko attiecību izbeigšanos ne vēlāk kā divas nedēļas iepriekš. Ja līgums noslēgts uz noteiktu laiku, darba tiesiskās attiecības izbeidzas ar dienu, kad izbeidzas darba līguma termiņš. Ja, tam beidzoties neviena puse nav pieprasījusi izbeigt darba līgumu un darba tiesiskās attiecības turpinās, darba līgums uzskatāms par noslēgtu uz nenoteiktu laiku.
Darba līgumu var grozīt, darbiniekam un darbadevējam savstarpēji vienojoties par to. Līguma grozījumu pamatā var būt saimniecisku, organizatorisku, tehnoloģisku vai kādu citu līdzīga rakstura pasākuma veikšana uzņēmumā. Visi grozījumi līgumā noformējami rakstiski. Ja darbinieks nepiekrīt darba devēja piedāvātajiem darba līguma grozījumiem, tad darba devējs drīkst uzteikt darba līgumu, sakarā ar to, ka darbinieks nepiekrīt jaunajiem darba līguma noteikumiem. Bet darbiniekam ir tiesības celt prasību tiesā, par lēmuma atcelšanu, ja to uzskata par nepamatotu.

Коментарий автора
Коментарий редакции
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация