Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:875653
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 18.12.2008.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Francisko de Vitoria (1480-1546)
Par starptautisko tiesību pirmo klasiķi var uzskatīt Francisko de Vitoria (1480-1546), dominikāņu teoloģijas profesoru Spānijas universitātē Salamankā.
Francisco de Vitoria (Francisci de Viktorija; no. 1480 vai 1483 – 12 augusts 1546) bija spāņu renesanses katoļa filozofs un teologs, tradīciju dibinātājs filozofijā zināms kā Salamanca skola, viņa lielākie ieguldījumi ir: kara un starptautiskā likuma teorijas.
Viņa starp­tautiskajām tiesībām veltītais darbs bija "Indiāņi un spāniešu tiesības karam ar bar­bariem" (1532). Vitoria petīja jautājumus kuri saistīti ar tiesisku karu un to, uz ko pamatojās spāniešu vara Amerikā.
Fransisko Svaress (1548-1617)
Fransisko Svaress (1548-1617) spāņu filozofs un politiskais teorētiķis. Piederēja dižciltīgai ģimenei. universitātē studēja jurisprudenci, pēc tam stājās jezuītu ordenī un bija teoloģijas profesors Segovii, Alkalē, Salamankē un Romā. Viņa erudīcija bija neaptverama; viņa atmiņa sakāva visus; viņa dialektika, likās, augšāmcēla sholastiskas filozofijas ziedošo laikmetu. Visas šīs īpašības radīja viņam pirmā laikmeta filozofa slavu, un šī slava turējās līdz pat XVIII gadsimta sākumam. Pēc tēva Pavla V piedāvājumaviņš izdeva 1614g. politisku pamfletu «Defensio fidei catholicae contra anglicanae sectae errores», kas bija domāts pret Iakova I politiku un nodedzināts ar bendes roku ne tikai Londonā, bet arī Parīzē. Viņa sacerējumi, kuru izdošana tika pabeigta 1630 g., aptver 23 in folio sējumus (Maijnts un Liona).
Viņa darbā "Traktāts par likumiem un dievu kā likumdevēju" (1612) viņš rakstīja, ka dabiskās un starptautiskās tiesības ir atšķirīgas un jus gentium regulē attiecības starp neatkarīgām valstīm. Svaress uzskatīja, ka valstis ir savstarpēji atkarīgas cita no citas un tāpēc tām ir nepieciešams normu kopums, kas reglamentētu to savstarpējās attiecības.
Monarhu mācība, bija viena no tām kuru vairāk atbalstīja un pārstavēja Svaress, kurš meklēja savus piekritējus katolisku piekritēju vidē, gan protestantismu publicistu vidē.…

Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −4,98 €
Комплект работ Nr. 1132753
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация