Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:877232
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 28.10.2008.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Atmiņas funkciju veido īstenības atspoguļojums, kad cilvēks agrāk uztverto saglabā un pēc tam atveido. Citiem vārdiem sakot, pateicoties atmiņai , cilvēks atspoguļo iepriekš uztvertās parādības. Atmiņas materiālais pamats ir nervu pagaidu sakaru izveide galvas smadzeņu garozā. Šie nervu sakari vienmēr rodas, iedarbojoties kādam (ārējam vai iekšējam) kairinājumam uz cilvēka nervu sistēmu. Pētījumi liecina, ka tās mehānismi ir ļoti sarežģīti. Informācijas fiksāciju un tai sekojošu laika ziņā attālinātu atveidošanu nosaka specifiska nervu šķiedras īpašība – plastiskums, kas saistīts ar ribonukleīnskābi (RNS), īpašu olbaltumvielu savienojumu, ko satur nervu šķiedra. Pieredzes saglabāšanu saista ar nervu šķiedras bioķīmisko struktūru un funkciju. Tajā ir „iekodēta” iepriekšējo paaudžu un katra organisma individuālā pieredze.
Bērnu atmiņu raksturo liels plastiskums, tas ir darbojošos kairinājumu viegla fiksācija. Tiek uzskatīts, ka bērnam atmiņa ir labāka nekā pieaugušam cilvēkam. Taču prakse liecina, ka mazu bērnu atmiņa, kaut arī viņi ātri un viegli iegaumē materiālu, nenoliedzami ir nabadzīgāka nekā pieaugušo cilvēku atmiņa, jo fiksācija notiek haotiski. Bērni viegli patur atmiņā pavisasm nejaušus notikumus, atsevišķus jocīgus izteicienus, pieaugušo cilvēku sarunu fragmentus. …

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −1,48 €
Комплект работ Nr. 1135472
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация