Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:878366
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 13.04.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 5 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  IEVADS    3
1.  EIROPAS SAVIENĪBAS IZVEIDOŠANĀS PRIEKŠVĒSTURE    4
2.  EIROPAS KOPIENU RAŠANĀS UN ATTĪSTĪBA    8
3.  EIROPAS SAVIENĪBAS ATTĪSTĪBAS TENDENCES    15
  NOBEIGUMS    17
  LITERATŪRAS SARAKSTS    18
Фрагмент работы

Eiropas Savienība (turpmāk – ES) ir demokrātisko Eiropas valstu apvienība, veidota miera un labklājības sasniegšanai. ES nav viena valsts, taču tā nav vienkārša starptautiskā organizācija arī. ES daba ir unikāla, jo tai pieder īpaša vara lemt par jautājumiem lietās, kas skar kopējās intereses.
ES apvieno valstis ar mērķi nodrošināt mieru un savu pilsoņu labklājību, pamatojoties uz kopējo ekonomisko, politisko un sociālo interešu apvienošanos. ES valstis atbalsta un realizē sabalansēto un noturīgo sociālo un ekonomisko progresu, kura īstenošanai tika izveidota īpaša ekonomiska vide bez iekšējām robežām. ES robežās darbojas vienotā lauksaimniecības, telekomunikāciju, transporta, enerģētikas, vides aizsardzības politika. Savas attiecības ar ārējo pasauli ES balsta uz iekšējās tirgus un komerciālās politikas, vienotās ārējās un drošības politikas.
ES galvenais mērķis ir nekad vairs nepieļaut Otrā pasaules kara situāciju, kad tika slepkavoti cilvēki, valstīm tika nodarīti lieli postījumi. 21. gadsimtā cilvēki spēs dzīvot mierā un labklājībā, ja sadarbosies savā starpā, meklējot un aizsargājot kopīgas intereses.
ES valstis apvieno milzīgas teritorijas, cilvēku un materiālus resursus, un nevar nenovērtēt ES nozīmi visu Eiropas valstu dzīvē. ES spēj sevī apvienot dažādas tradīcijas, kultūras, valodas, veidojot kopīgas vērtības, veicinot sadarbību starp Eiropas iedzīvotājiem, vienlaicīgi saglabājot sākotnējo daudzveidību. Tāpēc savā referātā es gribēju apskatīt tēmu par ES attīstību plašāk.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация