Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:879939
 
Оценка:
Опубликованно: 04.12.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 4 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Latvijā, agros viduslaikos, svarīgākos notikumus varēja atrast folklorā. Cilvēki aprakstīja nozīmīgus notikumus teikās un dziesmās. Senie latvieši aprakstīja teikās pilus, noslēptajiem bagātībām, kara kapiem. Diemžēl teikās nav saglabājusies informācija par starptautiskajām attiecībām un valstīm.( Latvijas senākā vēsture. 9gs. T. Pr. Kr.- 1200.g. – Rīga, 2001.- 292.lpp.) Skandināvi arī aprakstīja svarīgākos notikumus tā saucamās sāgās. Senāku sāgu, kura vārētu sniegt informāciju par Latviju, uzskata Gutasāgu. Gutasāgā ir aprakstīti gūdu izceļošana no Gotlandes pa Daugavu caur Krieviju uz Grieķiju. Pirmā informācija par kuršiem bija atrasta Rimberta hronikā par sv. Ansgara dzīvi. Rimberts savā hronikā vēstīja par kuršu valstisko organizāciju, kura sastāvēja no pieciem lielākiem novadiem. Hronika liecināja par kuršu militārajām aktivitātēm cīņā pret dāņiem un zviedriem. .( Latvijas senākā vēsture. 9gs. T. Pr. Kr.- 1200.g. 294.lpp.) Krievzemes hronika arī bija minēta informācija par Latviju, precīzāk par zemgaļiem, kuršiem, latgaļiem un lībiešiem. 9.-11.gs. arābu ģeogrāfi arī rakstījuši par Baltijas jūru, tajā laikā arābi sauca Baltijas jūru par slāvu jūru vai varjāgu jūru.
Pēc iegūtas no vikingu sāgām informācijas var teikt, ka baltu etnosā, līdz 2.gs. varēja izdalīt tikai divas tautas galindus un sudīnus. Vēlāk parādījās prūši, zemgaļi, kurši. Agros viduslaikos tautas sapulcēm un vecāko apspriedēm bija svarīgāka loma valsts lēmumu pieņemšanā.
9.-11. gadsimts, Latvijā tiek raksturots kā vikingu laiks. Vikingu laikā aktīvi attīstījās tirdzniecība. Kaimiņu valstis bieži iebruka Latvijā lai pakļaut vietējos iedzīvotājus savai varai un vākt no viņiem nodevas. Latvijas teritorijas ģeogrāfiskais stāvoklis veicināja politisko, ekonomisko un kultūras kontaktu ar rietumiem un austrumiem. Tranzītceļa funkcijas veicināja Daugava. Tajā laikā bija ļoti izplatīti starpcilšu sadursmes un savu teritorijas paplašināšana uz tuvāko kaimiņu rēķina, arī kurši pārvietojās uz ziemeļiem un apguva Kurzemes pussalu. 11.-12.gs. kuršu kapulauku skaits Latvijas teritorijā palielinājās apmēram trīs reizes. Senlatvijā pastāvēja sociāli organizēta sabiedrība, bija izveidojušās agrā tipa valstis.( Latvijas senākā vēsture. 9gs. T. Pr. Kr.- 1200.g. 368.lpp.)…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −2,48 €
Комплект работ Nr. 1348878
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация