Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:885585
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 27.02.2012.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 8 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
1.  Komercdarbības formas Latvijas republikā    4
1.1.  Indivinduālais komersants    7
1.2.  Kapitālsabiedrības veidi    9
1.3.  Personālsabiedrības veidi    14
2.  Latvijas komercreģistra datu analīze    19
3.  Riska faktori komercdarbības formas izvēlē    23
  Secinājumi    25
  Izmantotās literatūras un avotu saraksts    26
Фрагмент работы

SECINĀJUMI
1. Komercdarbība rada papildus apstākļus valsts attīstībai, maznodrošināto slāņu ekonomiskā stāvokļa uzlabošanai, kā arī politiskās situācijas uzlabošanai. Darba autore no tā secina, kad ja Latvijā nebūtu attīstīta komercdarbība valsts ekonomiskais stāvoklis neuzlabotos, jo no šiem uzņēmumiem valsts iegūst nodokļus.
2. Valsts regulē komercdarbību ar ekonomiskām metodēm. Tās ir dažādas pašregulējošas sviras, kas stimulē vai mazina uzņēmēja motivāciju, ir saistītas ar izdevīgumu vai neizdevīgumu. Ekonomiskās metodes, piemēram, ir - nodokļu samazināšana vai palielināšana, muitas tarifu samazināšana vai palielināšana, subsīdiju un dotāciju noteikšana u.c. Latvijā pēdējos gados ceļ augstākus nodokļus, un tas vairs nemotivē uzņēmējiem turpināt vai dibināt jaunus uzņēmumus. Kā arī šie neizdevīgie nodokļi nepiesaista ārzemju uzņēmējus, kas Latvijai dotu jaunas darba vietas un peļņu.
3. Patlaban visizplatītākā un populārākā komercdarbības forma Latvijā 2010. gadā ir sabiedrība ar ierobežotu atbildību. Šī forma ir vispiemērotākā maziem un vidējiem uzņēmumiem, kas Latvijā ir diezgan daudz. Kā arī šai komercdarbības formai ir izdevīgi nosacijumi.
4. Visvairāk reģistrēto uzņēmumu bijis pierīgas reģionā, bet viss vairāk likvidēto uzņēmumu Apes novadā un Ludzas novadā, no tā var secināt kad visi tie uzņēmumi kas atrodas tuvāk Rīgai ir lielāka dzīvot spēja, nekā tiem kas atrodas lauku novados. Pēc autores domām tas ir tāpēc, ka Latvijas iedzīvotāji tiecas uz galvas pilsētu un lauki paliek tukši.
5. Bieži vien uņēmumu galvenais neveikšmju iemesls ir nespēja noteikt riskus. No tā vars secināt kad Latvijā ir daudz nekompitentu komersantu.
6. Galvenie riska samazināšanas pasākumi ir piesardzības vai profilakses pasākumi, ierobažojošie pasākumi un kompensējošie pasākumi, bet galvenais un nozīmīgākais riska samazināšanas pasākums ir biznesa plāns.

Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −7,48 €
Комплект работ Nr. 1319757
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация