Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:887184
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 30.10.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 4 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  IEVADS    3
1.  UZŅĒMUMA " Aristoteles Holiday Resort and Spa " RAKSTUROJUMS    5
2.  ĒDINĀŠANAS TELPU RAKSTUROJUMS    7
2.1.  Tirdzniecības, ražošanas telpas, noliktavas un to raksturojums    7
2.2.  Tirdzniecības telpu sagatavošana darbam    7
2.3.  Iepriekšējie galda servēšanas veidi    8
3.  VIESMĪĻA UN BĀRMEŅA DARBA ORGANIZĀCIJA    9
4.  ĒDIENKARTES ANALĪZE    12
5.  PASŪTĪJUMU, BANKETU APKALPOŠANAS VEIDI, TO APKALPOŠANAS ORGANIZĀCIJA    14
6.  NORĒĶINU KĀRTĪBA    15
7.  BĀRA APRĪKOJUMS    16
  SECINĀJUMI UN PRIEKŠLIKUMI    18
  IZMANTOTĀ LITERATŪRA    20
Фрагмент работы

Eiropā un visā pasaulē tūrisms ir viena no vadošajām un visstraujāk augošajām nozarēm un tas tiek uzskatīts par svarīgu ekonomiskās attīstības un nodarbinātības prioritāti. Saskaņā ar Pasaules Tūrisma organizācijas (PTO) statistikas datiem, tūrisms ir pasaulē lielākais eksporta ienākumu avots, ar nozīmīgu darbavietu skaitu, kā arī svarīgs reģionālās un sociālās attīstības faktors. Tūrisms un ar to saistītās nozares veido 10,4% no pasaules iekšzemes kopprodukta (IKP) ar 200 milj. nodarbināto un gandrīz 700 milj. starptautisko tūristu katru gadu. Pēc Pasaules ceļojumu un tūrisma padomes prognozēm tūrisma un ar to saistītās nozares ieguldījums pasaules IKP līdz 2014. gadam pieaugs par 3,7% gadā un attiecīgi būs 10.9%. Attiecīgi 2005. gadā tūrisma nozares tiešais ieguldījums veidoja 3,8% no kopējā IKP pasaulē, kas ir par 5,2% vairāk nekā iepriekšējā gadā. Tiek prognozēts, ka tūrisma nozares tiešais ieguldījums pasaules IKP līdz 2014. gadam paliks nemainīgs, 3,8%, tomēr tā apjoms katru gadu pieaugs par 3,3%.
Savukārt Eiropa ir visvairāk apmeklētais tūrisma reģions pasaulē, to apmeklē 60% no starptautiskajiem ceļotājiem pasaulē. Līdz 2020. gadam PTO prognozē starptautisko tūristu skaita palielināšanos par 3% katru gadu. Tomēr, palielinoties citu pasaules reģionu popularitātei, Eiropu kā galamērķi izvēlēsies 45,9% no visiem starptautiskajiem ceļotājiem.
Eiropā tūrisma nozarē pārsvarā darbojas mazie un vidējie uzņēmumi, sastādot 99% no kopējā nozares uzņēmumu skaita. Savukārt Latvijā tūrisma nozarē ir tikai mikro, mazie un vidējie tūrisma uzņēmumi.
Gan Eiropā, gan Latvijā tūrisma nozare ir darbietilpīga un papildus nodarbinātību radoša, tomēr tikai konkurētspējīgi tūrisma uzņēmumi var attīstīties un radīt papildus nodarbinātību. Eiropas Komisijas veiktie pētījumi liecina, ka tūrisma uzņēmumu konkurētspējas priekšnoteikumi ir tūrisma produktu un pakalpojumu kvalitāte, sava klienta vēlmju zināšana un atgriezeniskās saites nodrošināšana, izvērtējot klientu sūdzības.
Savu 2006. gada profesionālo praksi nolēmu iziet Grieķijā, viesnīcā “ Aristoteles Holiday Resort and Spa” ,lai apskatītu un izpētītu kā tūrisma nozare ir attīstīta citās Eiropas Savienības valstīs. Prakse ilga četras nedēļas no 5. jūnija līdz 3. jūlijam. Izejot praksi viesnīcā es ieguvu praktiskas un profesionālas iemaņas viesmīļa darbā. Strādāju galvenokārt par viesmīli Poolbārā (bārā pie baseina) un restorānā.
Manas prakses mērķis bija nostiprināt studiju programmā iegūtās teorētiskās zināšanas un prasmi tās pielietot praktiskajā darbībā.…

Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация