Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:890180
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 23.04.2007.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 10 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Ievads.

Referāta tēma ir „Dabas resursi kā ražošanas resursi Latvijā”. Latvijā nav īpaši bagāta ar dabas resursiem, tāpēc valstij, uzņēmējiem un sabiedrībai vajadzētu aizdomāties, vai tiek racionāli izmantots tas „mazumiņš”, kas mums ir. Latvijā ir mežu bagātības, kuras, manuprāt, diemžēl lielākoties tiek eksportētas uz citām valstīm, bet varbūt pašiem laiks attīstīt mēbeļu un papīra ražotnes, mums ir lauksaimniecībā izmantojamā zeme, bet braucot pa lauku ceļiem, var redzēt, ka liela daļa ir aizaugusi un nekopta. Tā, piemēram, braucot pa Dānijas ceļiem, nekur nemanīju ne mazumiņu nekoptas vai aizaugušas zemes platības. Latvijā ir skaista daba un daudz izcilu kultūrpieminekļu un arhitektūras objektu, kaut arī tūrisms valstī attīstās, arī tam varētu pievērst lielāku uzmanību. Tāpēc, manuprāt, mana izvēlētā tēma ir aktuāla Latvijā, jo mēs nebūt neizmantojam mūsu resursus un bagātības maksimāli.
Mana darba mērķis bija izpētīt dabas resursus no teorētiskā viedokļa un tad aplūkot un izpētīt situāciju Latvijā ar dabas resursu izmantošanu. Kā arī pēc faktu izpētes veikt secinājumus un savus personīgos priekšlikumus.
Dabas resursu izmantošana Latvijā netika pētīta ļoti sīki, bet darbs dod pamatinformāciju par valsts bagātību izmantošanu un realizēšanu valstī..
Referātā galvenokārt tika izmantoti ekonomikas mācību grāmatas, kas deva informāciju par dabas resursu iedalījumu un izmantošanu, bet statistikas datu ieguvei tika izmantoti elektroniskie resursi, internets.

Zemes ģeogrāfiskais apvalks ir bagāts ar dažādiem dabas resursiem, kuri visnotaļ nosaka cilvēces sociālo un ekonomisko progresu. Dabas resursi ir būtisks sabiedrības attīstības priekšnoteikums. Mūsu dienās cilvēki izmanto vairāk nekā 200 dažādu veidu minerālos resursus. Rūpniecībā izlietoto izejvielu un kurināmā daudzums veido 75 % no rūpniecības produkcijas ražošanas izdevumiem.
Dabas resursu veidi ir šādi: Saules enerģija, Zemes iekšējais siltums, plūdmaiņu (paisuma un bēguma) enerģija, ūdens, gaiss, augsne, augi un dzīvnieki (bioresursi), minerālie resursi. Dabas resursu avoti praktiski var būt neizsmeļami (Saules un vēja enerģija), atjaunināmi (augu un dzīvnieku pasaule) un neatjaunināmi (lielākā daļa Zemes dzīļu minerālo resursu).

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −4,48 €
Комплект работ Nr. 1152436
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация