Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:892687
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 21.10.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 3 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Starptautiskais Valūtas fonds ir starptautiska organizācija, kas sastāv no 184 dalībvalstīm. Fonds nodibināts, lai veicinātu starptautisko monetāro sadarbību, apmaiņas drošību un vienošanos, lai sekmētu ekonomisko izaugsmi un augsta līmeņa darbu un nodrošinātu īslaicīgu finansiālo palīdzību dalībvalstīm, lai palīdzētu atvieglot maksājumu bilanses sakārtošanu. SVF ir organizācija, kuras mērķis ir regulēt valūtas un kredīta attiecības starp dalībvalstīm un sniegt palīdzību, ja rodas grūtības, piemēram, segt maksimālu bilanci.
SVF tika nodibināts 1944. gada jūlijā ANO konferencē Bretonvūdsā(ASV), kad 45 valstu valdību pārstāvji vienojās par ekonomiskās sadarbības sistēmas izveidošanu. Oficiāli SVF pastāv kopš 1945. gada 27. decembra, kad tika parakstīts SVF Vienošanās līgums.
SVF darbības regulējošās institūcijas ir pilnvarnieku valde, izpilddirektoru valde un Starptautiskā monetārā un finanšu komiteja. SVF ģenerāldirektors – Rodrigo Rato. Darbinieku skaits- ap 2690 cilvēku no 141 valsts, norēķinu vienība- Speciālās Aizņēmuma Tiesības(SDR), kopējā kvota- kopš 1999. gada beigām Latvijas kvota SVF no sākotnējiem 91, 5 milj. SDR palielināta līdz 126, 8 milj. SDR, kas veido 0,06% no SVF finanšu resursiem. SVF ir viens no lielākajiem oficiālajiem zelta glabātājiem pasaulē. Aprēķināta tirgus cenās uz 30. 04.2002., zelta kopējā vērtība sastāda 24,5 bilj. SDR. Tomēr pastāv stingri ierobežojumi šī zelta izmantošanā, piemēram, to nedrīkst izmantot jaunu finansiālu aizdevumu izsniegšanai.
Pilnvarnieku valde ir galvenā SVF regulājošā institūcija, kurā ikvienu no 184 dalībvalstīm pārstāv finanšu ministrs vai Centrālās Bankas prezidents. Pilnvarnieki tiekas reizi gadā SVF/Pasaules Bankas pilnvarnieku gadskārtējā sanāksmē, lai formāli izlemtu par SVF galvenajiem jautājumiem. Pārējā laikā pilnvarnieku pārstāvji izpilddirektoru valdē iesaka savas valdības viedokli par SVF jautājumiem.
Izpilddirektoru valdē ir 24 izpilddirektori, kuri pārstāv visas 184 dalībvalstis. Valde atrodas SVF galvenajā mītnē Vašingtonā un ir atbildīga par SVF ikdienas darbu. SVF izpilddirektoru valde sanāk ne retāk par 3 reizēm nedēļā, lai apspriestu ieplānotos jautājumus. Pašlaik 8 izpilddirektori pārstāv atsevišķas valstis – Ķīnu, Franciju, Vāciju, Japānu, Krieviju, Saūda Arābiju, Lielbritāniju un ASV. Pārējie 16 izpilddirektori pārstāv valstu grupas jeb birojus. Izpilddirektoru valde reti pieņem lēmumus uz formālās balsošanas pamata, bet pamatojas uz konsensusa principu.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация