Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
21,48 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:896239
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 24.05.2012.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 24 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Saīsinājumi    5
  Ievads    7
1.  Eiropas Savienības struktūrfondu sistēma    9
1.1.  Struktūrfondu institucionālais ietvars    18
1.2.  Struktūrfondu tiesiskais regulējums    21
2.  Publiskā un privātā partnerība Latvijā    35
2.1.  Publiskās un privātās partnerības modeļi    36
2.2.  Publiskās un privātās partnerības regulējums Latvijā    42
3.  Eiropas Savienības struktūrfondu finansējuma integrācija publiskās un privātās partnerības projektos prakse Eiropā    49
4.  Eiropas Savienības struktūrfondu finansējuma integrācijas iespējas publiskās un privātās partnerības projektos iespējas Latvijā    57
  Secinājumi    76
  Priekšlikumi    78
  Izmantotās literatūras un avotu saraksts    80
Фрагмент работы

SECINĀJUMI
1. Jaunajā plānošanas periodā (2007. – 2013.) Latvijai pieejami ir saglabājušies četri struktūrfondu un Kohēzijas fonda līdzekļi, taču ir sašaurināti mērķi, proti, no iepriekšējiem 3 mērķiem, 4 iniciatīvām un inovatīvām darbībām, jaunajā plānošanas periodā ir izdalīti 3 mērķi un neviena iniciatīva vai inovatīva darbība. Izmaiņas skārušas arī programmēšanas posmus, kur jaunajā plānošanas periodā ir izdalītas Kopienas stratēģiskās vadlīnijas, Nacionālais ietvara dokuments, un viena – fonda OP.
2. ERAF atbalsta programmu klāsts ir plašs, jo tas ietver gan sociālo, gan uzņēmējdarbības, gan infrastruktūras jautājumu risināšanu. Šīs programmas ietver nozīmīgu finansējumu infrastruktūras izbūvei, kas tradicionāli varētu tikt izveidotas izmantojot PPP modeli. Kā PPP komponente SF projektos būtu saskatāma infrastruktūras apsaimniekošana, tādējādi optimizējot projekta dzīves cikla izmaksas.
3. Iespēja izmantot PPP modeli VSID un attiecīgi ar SF pielietojumā ir noteikta atbalsta jomā „Infrastruktūra un pakalpojumi”, savukārt horizontālajās prioritātēs PPP kā potenciāls sadarbības modelis tiek redzēts enerģētikas, vides un transporta sektoros.
4. SF īpaši atbalstīs iniciatīvas, kas papildus publiskajam finansējumam (ES un Latvijas) mobilizē arī privāto finansējumu un sekmē publiskā finansējuma lietderīgāku izmantošanu, tas ir, publiskās un privātās partnerības mehānismu izmantošanu.
5. No iespējamiem PPP hibrīdmodeļiem, populārākais ir „CapEx Subsidy” modelis, kad SF līdzekļi tiek piesaistīti kā PPP projekta kapitālizmaksu subsīdijas, jo tas ir vieglākais SF piesaistes veids, un tā rezultātā samazinās būvniecības izmaksas privātajam partnerim un pieejamības maksājums publiskajam partnerim apsaimniekošanas laikā.
6. ES fondu līdzekļu piesaiste tiek saskatīta finansiāli liela apjoma projektu īstenošanā, taču darbā apskatītās SF atbalsta jomas ļauj secināt, ka piesaistīt ES fondu līdzekļus būtu iespējams arī mazāka mēroga projektiem, jo izveidotās atbalsta programmas paredz infrastruktūras izveidi.
7. PPP iepirkuma procedūra ir sarežģītāka un līdz ar to laikietilpīgāka nekā tradicionāli realizējamiem projektiem. Ņemot vērā to, ka konkursa rezultāti var tikt apstrīdēti, tad projekta neuzsākšana laikā rada risku zaudēt ES fondu līdzfinansējumu.
8. Ņemot vērā to, ka SF programmā „Infrastruktūra un pakalpojumi” atbalsta saņēmējs var būt pašvaldības, tad sagatavot projekta pieteikumu SF atbalstam būtu jāuzņemas iniciatīva publiskajam partnerim, kas saskan ar to, ka arī PPP gadījumā iniciatīva nāk no publiskās partnera puses.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация