Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:920254
 
Оценка:
Опубликованно: 05.12.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 5 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Vācu filozofs Imanuels Kants (1724-1804) ir viens no pašiem nozīmīgākajiem Eiropas filozofiem. Ar viņu beidzās Jaunlaiku filozofija un sākas neredzēts subjektivitātes filozofijas uzplaukums, kas ievada moderno domāšanu un joprojām saglabājis nozīmīgu lomu mūsdienu uzskatos par cilvēku un pasauli. Imanuels Kants ir domāšanas precizitātes, pamatīguma, argumentācijas, sistemātiskuma paraugs. Kanta uzskatiem piekrīt, tos pārveido vai arī pret tiem iebilst, bet neviens domātājs pēc Kanta nespēj atstāt viņu neievērotu. Kants ir kā domas milzis, ar kuru visi cenšas samēroties. Gan Martins Heidegers, gan Karls Jasperss un citi 20. gadsimta filozofi diskutē ar Kantu. Kants ietekmējis praktiski visas Eiropas kultūras sfēras: mākslu, ticību morāli, dabaszinātnes, gaumi, audzināšanu, politiku.
Visu mūžu Kants nodzīvojis vienā pilsētā – Kēnigsbergā. Viņš nenāk no bagātas ģimenes, tāpēc zina, ko nozīmē trūkums un pieticība, un savu dzīvi raksturojis šādi: “Es cenšos pakļaut lietas sev, nevis sevi lietām” (Kants I. Praktiskā prāta kritika. R., 1988). Apbrīnojami, kā šis Kanta izteikums par dzīvi saskan ar viņa filozofijas būtību.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация