Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
5,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:923667
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 27.10.2003.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 23 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Dabas vide ir dabas faktoru kopums, kas tieši vai netieši ietekmē cilvēku dzīvi un saimniecisko darbību, un tās aizsardzības jautājumi mūsdienās ir kļuvuši par globālu problēmu.
Latvijas daba ir pārsteidzoši bagāta un daudzveidīga un vairums no mums pat nenojauš, cik bagāti mēs patiesībā esam, salīdzinot ar Eiropas vai Pasaules vidējiem rādītājiem. Mežiem klātās platības ir pat simtiem reižu lielākas nekā daudzās Eiropas valstīs uz vienu iedzīvotāju. Samērā līdzsvarotie ģeogrāfiskie apstākļi un maigais piejūras klimats pasargā mūs no smagām kataklizmām, savukārt ierobežotā derīgo izrakteņu ieguve kavē teritorijas intensīvu piesārņošanu ar dažādiem rūpniecības atkritumiem, kā tas nereti notiek valstīs, kur intensīvi tiek iegūtas akmeņogles vai krāsaino metālu rūdas.
Mana kursa darba tēma ir “ Dabas videi nodarītie zaudējumi, kas radušies sakarā ar nelikumīgu (patvaļīgu) koku izciršanu un to krimināltiesiskie aspekti ”. Un, ja cilvēces kaitīgās ietekmes uz dabas vidi ir iedalāmas 3 grupās: a) vides piesārņošana, b) vides struktūras noārdīšana (piem., upītes iztaisnošana, kuras rezultātā tiek iznīcinātas dzīvesietas daudziem tās iemītniekiem) un c) vides resursu noplicināšana vai izsmelšana, tad mans darbs būs veltīts tieši pēdējai no minētajām kategorijām. Turklāt runa ies nevis par koku izciršanu vispār, bet tieši par nelikumīgu (patvaļīgu) koku izciršanu, par kuru paredzēta kriminālatbildība saskaņā ar Krimināllikuma 109.p.
Uz jautājumu, kāpēc mana izvēle apstājās tieši pie šīs tēmas, atbilde patiesībā ir ļoti vienkārša – tādēļ, ka no visiem meža apsaimniekošanas un izmantošanas regulējošo normatīvo aktu pārkāpumiem, kā liecina statistika, tieši šie sastāda lielāko daļu. Pēc Valsts meža dienesta datiem, 2002. gadā ir konstatēti 9 mežpārkāpumu veidi: augošu koku nelikumīga ciršana savā vai svešā mežā, ugunsdrošības noteikumu pārkāpumi, augošu koku bojāšana, sanitāro noteikumu pārkāpumi u.c.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация