Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:929347
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 04.01.2010.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 3 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Balets "Žizele"
Pāris profesionāli vārdi par šo iestudējumu:
„Ādolfa Adāna balets ir pirmais lielais romantisma laikmeta balets un viens no retajiem šī laikmeta baletiem, kas saglabājies līdz mūsdienām. Kādas H.Heines poēmas iedvesmots, Teofils Gotjē uzrakstīja baleta libretu vienas nakts laikā. Izlasījis libretu, Adāns mūziku sacerēja vienas nedēļas laikā. Tāpēc gan Žizeles mūzikā, gan sižetā izteikti jūtams romantiskā noskaņojuma izteiksmes veids – lauku ciemata idille ar piecpadsmit gadus vecās, naivās meitenes Žizeles pirmo iemīlēšanos – viņas nodotā mīlestība, kam seko ārprāts un nāve – baisi skaistā pēcnāves pasaule ar daiļajām villām, mirušo jaunavu gariem, kas naktīs vīriešiem liek dejot līdz nāvei – un beigās mīlestība, kas tomēr spēj uzveikt nāves nolemtību.”
Es apbrīnoju tos cilvēkus, kam ir šāds talants. Lai gan vīrieši ar muskuļainām kājām un dibeniem triko nedaudz mulsina, pēc laika tas aizmirstās, jo esi aizrauts ar to, ka „nu tik rādīs trikus”. Un rāda ar! Neiedomājami skaisti, plūstoši, romantiski un tik emocionāli. Viens no pierādījumiem, ka dejā ir spēks un ar deju var izteikt jūtas un konkrēti šajā gadījumā parādīt mīlestību. Klasika, nemirstoša un spēcīga. Visu cieņu māksliniekiem. Dziļi paklanos viņu profesionalitātes un nerimstoša entuziasma priekšā.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация