Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:932641
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 17.01.2014.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 9 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Protams, ja sabiedrībā ir manāms satraukums par kādu ar dzīvnieku aizsardzību saistītu tēmu, it īpaši, ja tas ir radījis ažiotāžu, Zemkopības ministrijas pakļautībā esošajai Dzīvnieku aizsardzības ētikas padomei būtu jāveic visi nepieciešamie pasākumi, kuri ietilpst tās kompetencē. Proti, „dzīvnieku aizsardzības ētikas padome (turpmāk – padome) ir konsultatīva institūcija, kuras darbības mērķis ir izglītot sabiedrību un sniegt valsts un pašvaldību iestādēm ieteikumus un atzinumus dzīvnieku labturības un aizsardzības jomā.” Tāpat pie šīs padomes funkcijām ietilpst „analizēt un izvērtēt dzīvnieku labturības un aizsardzības situāciju valstī,” kā arī „izglītot sabiedrību dzīvnieku labturības un aizsardzības jautājumos”. Konkrētajai padomei ir arī būtiski uzdevumi. Viens no šiem uzdevumiem – „sagatavot un izplatīt informatīvus un izglītojošus materiālus par dzīvnieku labturības un aizsardzības jautājumiem” – un tā pildīšana vai nepildīšana var būtiski ietekmēt sabiedrības uzskatus un reakciju situācijas, kad kāds dzīvnieku aizsardzības jautājums ir kļuvis izteikti saasināts. Tādējādi padomei ir nozīmīga politiskā ietekme ar dzīvnieku aizsardzību saistītu jautājumu risināšanā. Padomei ir arī nozīmīgs politisks spēks, kuru tā vajadzības gadījumā var pielietot. Šis politiskais spēks atspoguļojas padomes tiesībās „pieprasīt un saņemt no valsts un pašvaldību iestādēm, kā arī no nevalstiskajām organizācijām padomes darbībai nepieciešamo informāciju”.
Visbeidzot, spriežot pēc portālā „Mana Balss” redzamās informācijas, liela daļa Latvijas sabiedrības kažokzvēru audzēšanu neatbalsta un uzskata, ka šos dzīvniekus nebrīvē audzēt nav iespējams, nesagādājot tiem fiziskas un psiholoģiskas ciešanas. Iniciatīvu par kažokzvēru audzēšanas aizliegšanu parakstījuši jau vairāk nekā 9 000 cilvēku , kuri uzskata, ka nav pieņemams nebrīvē audzēt un nogalināt dzīvniekus, lai no tiem iegūtu kažokādu. …

Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация