Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:962887
 
Оценка:
Опубликованно: 27.09.2018.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 1 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Veicot izlases pētījumus, var tikt pieļauta izlases kļūda. Ne vienmēr reprezentatīvas izlases būs precīzas. Kļūda var rasties arī datu vākšanas laikā, izmantojot nepareizu intervēšanas tehniku vai pārāk sarežģītu un nepareizu jautājumu uzdošanu strukturētajās intervijās. Papildus, vienmēr pastāv arī nepareizu datu apstrādes iespējamība. Izlases lieluma noteikšana ir atkarīga no tādiem faktoriem kā laika patēriņš, naudas izmaksas, kā arī pētījuma vajadzība un plānotā tālākā izpēte. Absolūtajam izlases lielumam ir lielāka nozīme, kā relatīvajam. Vēl izlases veidošanā var nākties saskarties ar nerespondenci. Ne visi vēlēsies atbildēt uz pētījuma jautājumiem, turklāt liela daļa iespējams pat nebūs ieinteresēti. Pētījumu rezultāti pēdējos gados apliecina, ka respondentu piedalīšanās aktivitāte dažādās sociālajās aptaujās ir mazinājusies.
Izvēloties piemērotu izlases veidu savam pētījumam, jāvadās pēc katra izlašu veida priekšrocībām un paredzētās izmantošanas reprezentatīvam vai nereprezentatīvam pētījumam. Nejauši atlasītas vienības izlases veidošanā bieži ir neatņemama sastāvdaļa, jo tikai tā iespējams iegūt vispārinātus datus, turklāt jāatceras, lai samazinātu izlases kļūdu, būs jāpalielina izlases lielums.

Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация