Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
5,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:964332
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 26.01.2016.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 20 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  IEVADS    5
1.  DEKORATĪVĀS KOSMĒTIKAS VĒSTURE    8
1.1.  Kas ir dekoratīvā kosmētika    12
1.2.  Grima veidi    13
1.2.1.  Dienas grims    13
1.2.2.  Vakara grims    13
1.2.3.  Kāzu grims    14
1.2.4.  Foto/ video sesiju grims    15
1.2.5.  Retro grims    16
1.2.6.  Fantāzijas grims    17
2.  DEKORATĪVĀS KOSMĒTIKAS VEIDI UN TO FUNKCIJAS    18
2.1.  Tonālais krēms un konsīleris    18
2.2.  Pūderis    19
2.3.  Vaigu sārtums    19
2.4.  Skropstu tuša    20
2.5.  Acu kontūrzīmulis un laineris    21
2.6.  Acu ēnas    22
2.7.  Lūpu krāsa un lūpu kontūrzīmulis    23
3.  DEKORATĪVĀS KOSMĒTKAS SASTĀVS    25
3.1.  Kaitīgās vielas dekoratīvajā kosmētikā    25
3.2.  Kaitīgo vielu ietekme uz cilvēka veselību    26
  PĒTĪJUMU REZULTĀTI UN ANALĪZE    29
  SECINĀJUMI    38
  IZMANTOTĀS LITERATŪRAS SARAKSTS    40
  PIELIKUMS    42
Фрагмент работы

SECINĀJUMI
Dekoratīvā kosmētika ir bijusi aktuāla, kā mūsdienās, tā senatnē, mainās tikai tās pie-lietojuma mērķis. Šodien tā tiek plaši izmantota ne tikai sieviešu , bet arī vīriešu vidū. Šodie-nas galvenais kosmētikas pielietojuma mērķis ir izskata uzlabošana. Tehnoloģiju un kosmētisko produktu ražošanas attīstība, patērētājiem spēj sniegt augstas kvalitātes produktus, kas spēj maskēt vislielākos ādas defektus, neprasot ķirurģisku iejaukšanos. Rezultātā tiek attaisnota cilvēces mūžīgā tieksme, pilnveidot cilvēka skaistumu un izmainīt izskatu. Mūsdienās viss ir vērsts uz tirgu, ātru un lētu ražošanu, rodas citas problēmas – dekoratīvās kosmētikas sa-stāvdaļas, kas lielāko ties ir ļoti kaitīgas cilvēka veselībai.
Pēc darba teorētiskajai daļai nepieciešamās informācijas apkopošanas, iegūti daudz jauni iespaidi un zināšanas par dekoratīvās kosmētikas līdzekļiem. Nebija viegli atrast literatūru par šo tēmu, jo tās ir maz, it īpaši latviešu valodā. Bija jāveic dziļa pētniecība, lai iegūtu nepieciešamo informāciju. Lielākoties, ir pieejama vispārīga informācija par grimu, tā tehni-kām, dekoratīvās kosmētikas attīstību, vēsturi, iedalījumu, pielietojumu un ķīmisko sastāvu. Veicot pētījumu noskaidroju, ka kosmētikas vēsture aptver vismaz 6000 gadus no cilvēces vēstures un ir sastopama gandrīz visās pasaules kultūrās un katrā sabiedrībā. Sākot no aizvēs-tures, Senās Grieķijas, Ķīnas un Ēģiptes laikiem, gadsimtu gaitā dekoratīvā kosmētika krasi attīstijusies un pilnveidojusies. Bieži tās sastāvā atrastas cilvēka veselībai kaitīgas vielas. Mūsdienās kosmētikas sastāvu turpina uzlabot, izmantojot arvien jaunas tehnoloģijas. Tomēr, tā joprojām satur daudz kaitīgu, ķīmisku vielu.
Tika gūtas zināšanas arī par kosmētikas produktu pareizu pielietojumu. Māka pareizi uklāt grimu ir ļoti svarīga. Pētījuma mērķis bija noskaidrot dekoratīvās kosmētikas lietošanas ietekmējošos faktorus. Pēc respondentu aptaujāšanas kļuvis, skaidrs, ka noteicošais faktors ir izskata uzlabošana. Tam ir gan pozitīvā, gan negatīvā puse. Pozitīvais ir fakts, ka mūsdienās gan sievietes, gan vīrieši pievērš lielu uzmanību savai ārienei. Tiek ražotas speciālas vīriešu kosmētikas līnijas, kas apliecina, ka dekoratīvajai kosmētikai ir liela nozīme mūsdienu cilvēka ikdienā. Liela nozīme ir reklāmai. Bieži vien produkts tiek pasniegts kā labākais, bet rezultātā nesniedz solīto efektu. Tas vēlreiz apstiprina tirgus lielo ietekmi uz produkta kvalitāti un tā ražošanu. Lielākā daļa sieviešu apzinās, ka dekoratīvā kosmētika satur organismam kaitīgas vielas un zina, kuras ir biežāk sastopamās. Respondenti ir nepietiekami informēti par veselības problēmām, ko šīs vielas var izraisīt.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация