Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:967559
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 21.11.2013.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Kāpēc izmanto protekcionismu:
• Samazinot importa apjomu, vietējiem ražotājiem jāspēj nodrošināt pietiekamu produkcijas apjomu. Kā rezultātā valsts pati sevi apgādā, kas savukārt ir drošības garants, jo nerada atkarību no citām valstīm. Piedevām, pieaugot pieprasījumam pēc vietējās produkcijas, pieaugs ražošanas apjomi, kas savukārt izraisīs pieprasījumu pēc darbaspēka, tātad mazinās bezdarbu.
• Valstij attīstot ražošanu jaunā nozarē, jārēķinās, ka tā nebūs konkurētspējīga, kamēr tā nesasniegs vispārējo cenu līmeni. Tā nozīme- no valsts puses tiks aizsargāta nozare, kamēr tā kļūs konkurētspējīga.
• Iesākoties krīzēm, valstis sāk pielietot protekcionismu. Jo tādejādi tiek stimulēti vietējie ražotāji, jo importa preces ir dārgākas un nepieejamākas, savukārt pieprasījums pēc precēm ir tik un tā, kuru tad nu vietējiem ražotājiem, tad arī ir jāapmierina. Rezultātā krietni mazāk sarūk IKP un valstī tik strauji nepalielinās bezdarbs. Tomēr tas tik un tā nozīme to, ka viena valsts cenšas likvidēt krīzi un tās sekas uz citas valsts rēķina.

4. Ar kādu instrumentu palīdzību var ierobežot importu?
Imports ir preču iegādes (pirkšanas un pārdošanas) attiecības iekšzemē, kas pamatos aptver ārzemēs ražoto produkciju un sniegtos pakalpojumus. Tas nozīmē, ka imports aptver gan kādā valstī ievestos ražojumus, gan arī ārzemju vai ārzemnieku pakalpojumu apmaksu. Tomēr ārējā tirdzniecībā importa nozīme ir šaurāka, jo tas aptver tikai produkcijas ievedumu. Kad valsts var ietekmēt importa cenu, un pasaules cena ir ar zemāku sociālo robežtieksmi importētājvalstī, tad šīs ir gadījums, kad ir optimāli tarifi. Citos gadījumos argumenti par tarifiem parasti ir otrs- labākais risinājums. Produkcijas subsīdijas vai patēriņa nodoklis varētu sasniegt objektīvu pazeminātu sociālās izmaksas.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −3,98 €
Комплект работ Nr. 1335350
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация