Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:970333
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 03.12.2018.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 5 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  PUBLSIKO TIESĪBU LĪGUMS    3
  SADARBĪBAS LĪGUMS    4
  ADMINISTRATĪVAIS LĪGUMS    4
  DELEĢĒŠANAS LĪGUMS    5
  LĪDZDARBĪBAS LĪGUMS    7
  IZMANTOTĀS LITERATŪRAS UN AVOTU SARAKSTS    8
Фрагмент работы

Kā jau minēju, vispārīgos jautājumus par līdzdarbības līguma slēgšana tiek reglamentēta Valsts pārvaldes iekārtas likumā, tomēr papildus tam 2014. gadā stājās spēkā MK noteikumi Nr. 317 par “Kārtību, kādā tiešās pārvaldes iestādes slēdz un publisko līdzdarbības līgumus, kā arī piešķir valsts budžeta finansējumu privātpersonām valsts pārvaldes uzdevumu veikšanai un uzrauga piešķirtā finansējuma izlietojumu” Šie noteikumi sniedz jau detalizētu regulējumu par to kā publiskās personas var slēgt līdzdarbības līgumus un finansēt šo līgumu izpildi. Pateicoties šim regulējumam tiek nodrošināta ne tikai godīga konkurence, bet arī atklātumu.
Kā piemēru līdzdarbības līgumam, varētu minēt, kad Valsts vides dienests slēdz līdzdarbības līgumu ar biedrību “Latvijas Makšķernieku asociāciju” par sabiedrisko vides inspektoru kvalifikācijas celšanu zvejas kontroles jomā. Šajā gadījumā iestāde nav spējīga ar saviem resursiem nodrošināt šo pienākumu veikšanu, kā to nosaka MK noteikumi, tāpēc šī funkcija tiek nodota privātpersonai.
Kā jau minēju iepriekš, tad starp deleģēšanas un līdzdarbības līgumiem nav daudz principiālu atšķirību un pēc būtības tie ir diezgan līdzīgi satura ziņā. Arī līdzdalības līgumu slēdzot, publiskā persona saglabā atbildību par attiecīgā uzdevuma veikšanu, tāpēc šajā gadījumā tiek saglabātas funkcionālās padotības attiecības. Tāpat attiecībā uz abu šo līgumu veidu slēgšanu un attiecību veidošanu nav vērojamas būtiskas atšķirības, kas nevarētu tikt atrunātas jau līguma noteikumos, galvenā atšķirība ir, ka līdzdarbības līgumi nedod tiesības sagatavot vai pieņemt pārvaldes lēmumus un fakts, ka kārtību kādā slēdzami līdzdarbības līgumi, nosaka Ministru kabinets.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −5,48 €
Комплект работ Nr. 1368894
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация