Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:972017
 
Оценка:
Опубликованно: 05.02.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 8 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Ekonomiskā drošība ir nacionālās drošības pamats. Patlaban tas ir vairāk aktuāli nekā jebkad agrāk. Galvenais iemesls tam ir globalizācijas process, kas pārņem visas pasaules ekonomiku. Bieži vien globālo uzņēmumu gada budžets un ietekme krietni pārsniedz nelielas valsts valdību spēju ietekmēt politiskos un ekonomiskos lēmumus ne tikai savā valstī, bet uz visas pasaules skatuves. Ekonomiskās drošības nodrošināšana ietilpst valsts svarīgāko funkciju sastāvā.

Ekonomiskās drošības problēma nekad nav eksistējusi pati par sevi. Tas ir atvasinājums no ekonomiskās izaugsmes uzdevumiem katrā sabiedrības attīstības līmenī. Ekonomiskās drošības mērķi un uzdevumi, tās problēmas saturs mainās atkarībā no konkrētā periodā izveidojušiem iekšējiem un ārējiem apstākļiem. Ekonomiskās drošības būtība ir saistīta ar jēdzienu “attīstība” un “stabilitāte”.

Viena no stabilas ekonomiskās attīstības dominantēm ir naudas un finanšu sistēmas organizētības un stabilitātes līmenis. Finanses var zināmā mērā uzskatīt par ekonomikas saistvielu, kura ar kredītiem un naudas-preču attiecībām savieno visus ekonomiskos procesus, kuri noris gan valsts iekšienē, gan saistībā ar citām valstīm. Finanses nodrošina naudas kapitāla pārdalīšanu starp dažādu valstu tautsaimniecībām un reģioniem, atspoguļojot investīciju plūsmu. Tās atspoguļojas gan makroekonomikas, gan mikroekonomikas līmenī.

Formējoties komerciālajām struktūrām un pārveidojoties īpašuma formām rodas finanšu drošības koncepcijas nepieciešamība. Banku, biržu un ekonomisko institūciju ekonomiskās intereses orientējas uz naudas apgrozības stabilitāti, norēķinu un nodokļu ievērošanu, finanšu operācijas ienesīgumu, mērenu inflāciju, investīciju stabilitāti un klientu kredītspēju. …

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −5,98 €
Комплект работ Nr. 1200029
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация