Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
Особые предложения 2 Открыть
5,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:840628
 
Оценка:
Опубликованно: 06.03.2018.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 3 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Boksa cimdiem ir vairāki tehniskie parametri:
• Boksa cimdu svars (uncēs).
• Ārējais materiāls (āda vai ādas aizvietotājs).
• Boksa cimda forma.
• Boksa cimda sprādze.
Tā, kā boksa dzimtene ir Anglija, tad cimdu svars tiek noteikts uncēs, 1 unce ir 28,35g. un uz cimdiem parasti ir apzīmējumi (10-oz; 14-oz utt.). Profesionāļi trenējas ar cimdiem 16-oz un 14-oz. Treniņiem ir nepieciešami cimdi ar lielāku svaru, lai pasargāt sevi no traumām, bet sacensībās parasti izmanto 8-oz un 10-oz (Спортивнaя медицина, 2003).
Labākais variants boksa cimdu ārējam materiālam ir dabīgā āda. Šādi cimdi maksā krietni dārgāk nekā ar ādas aizvietotāja ārējo materiālu, jo dabīgās ādas cimdi ir daudz izturīgāki un daudz lēnāk nodilst ārējais materiāls, līdz ar to kalpošanas laiks ir krietni ilgāks (Спортивнaя медицина, 2003).
Boksa cimda formai ir viens galvenais nosacījums – jo tālāk uz iekšu ievirzās lielais pirksts (īkšķis), jo labāk. Tas krietni samazina īkšķa traumu rašanās iespējas (Спортивнaя медицина, 2003).

8.attēls. Boksa cīņas
un treniņu cimdi
Šobrīd pārdošanā pastāv boksa cimdi ar sprādzi, kas ir uz lipekļiem un arī ar šņorēm. Treniņu nolūkos ērtāk ir izmantot cimdus ar lipekļiem, jo šādus cimdus var ātri uzvilkt un novilkt. Pie tam cimdi ar šņorēm var kļūt par iemeslu traumu iegūšanai uz sejas (Спортивнaя медицина, 2003).
Treniņu boksa cimdus sportisti izmanto darbā ar inventāru (boksa maisi). Šie cimdi atšķiras ar to, ka viņi ir daudz vieglāki nekā boksa cīņas cimdi (treniņu cimdus neiedala svarā pēc uncēm). Izmērā treniņu cimdi arī ir daudz mazāki, jo viņos ir daudz mazāk iekšējā pildījuma. Toties viņi ir daudz izturīgāki pret nodilumu. Treniņu cimdus neizmanto savstarpējās treniņu cīņās „sparingos”, jo tie ir pārāk traumatiski bīstami (Спортивнaя медицина, 2003).

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация