Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:216484
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 27.10.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Lasot mācību grāmatā par rakstniekiem, es izlasīju un daudz ko jaunu uzzināju par Džonu Golsvertiju un viņa darbiem. Mani iedvesmoja tas, ka šis rakstnieks ir saņēmis Nobela prēmiju literatūrā. Šī iemesla dēļ es nolēmu par Džonu Golsvertiju uzzināt ko vairāk.

Džons Golsvertijs bija pazīstama Londonas advokāta dēls. 1890. gadā viņu uzņēma Londonas advokātu kolēģijā. Lai labāk iepazītos ar kuģniecības tiesībām, kuras viņš gribēja izvēlēties par savu profesiju, viņš vairāk nekā divus gadus (1891-1893) brauca uz tirdzniecības kuģiem un apmeklēja dažādas Dienvidu arhipelāga zemes, Austrāliju un ASV. Visu savu mūžu Golsvertijs bija kaislīgs ceļotājs, 1894.gadā viņš apmeklēja arī Krieviju.
Kopš 1897. gada viņš sāka publicēt savus darbus un galīgi pameta jurisprudenci. Kad 1906. gadā parādījās romāns ’’Privātīpašnieks’’, Golsvertijs ieguva pilnīgu atzīšanu, taču oficiālā kritika ilgi atteicās ierindot viņu angļu vadošo rakstnieku vidū. Tikai daudzus gadus vēlāk vairākas angļu universitātes Golsvertijam piešķīra literatūras un mākslas goda doktora nosaukumu. Daudz spēka viņš veltīja cīņai par brīvu presi un brīvu teātri.
Kopš 1919. gada Golsvertijs kļuva par starptautiskās liberālo rakstnieku organizācijas ’’Penkluba’’ anglijas nodaļas priekšsēdētāju. Par savas sabiedriskās darbības galveno uzdevumu viņš uzskatīja rakstnieku apvienošanu cīņā pret kara draudiem. Neilgi pirms nāves, 1932. gada novembrī, Golsvertijs saņēma Nobela prēmiju.

Dž. Golsvertija personību raksturo tā gudrība, ko sniedz laba izglītība, dziļa dzīves pieredze un smalka mākslas izpratne, kā arī kultūra , kas līdz ar tradīcijām nāk līdzi no paaudzes uz paaudzi. Interese par mākslu, iedziļināšanās tajā, tās pazīšana ne tikai ietekmējusi rakstnieka personību, bet arī atstājusi dziļas pēdas viņa daiļradē.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация