Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:777339
 
Оценка:
Опубликованно: 10.04.2024.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 5 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Par krokodiliem (Crocodilia) var teikt, ka tie ir dzīvi dinozauru radinieki.Šī rāpuļu grupa attīstījās no gaļēdājām ķirzakām, kas pārvietojās uz pakaļkājām,pie kuram piederēja, piemēram,Ornihisuchus, - visticamāk, pirms 248 miljoniem gadu – triasa periodā. No viņa, iespējams,cēlusies lidojošā ķirzaka Pterodactylus.Īstie krokodili parādījās gandrīz pirms 100 miljoniem gadu.Toreiz tie bija milzīgi lieli dzīvnieki, tādi kā Deinosuchus.Vēlāk, pirms 55 miljoniem gadu, dzīvoja Pristichampsus – sauszemes krokodils ar garām ekstermitātēm. Viņš pārtika galvenokārt no dažādām zīdītāju sugām. Mūsdienās dzīvo tikai trīs šīs kārtas dzimtas – krokodili, aligatori un gaviāli.Gaviālu dzimtā ir viena suga.
Estuāru krokodils ir viens no briesmīgākajiem krokodiliem.Viņu var sastapt Āzijas un Austrālijas ūdenstilpnēs :okeānos, upēs, ezeros un jūrās.Krokodila garumsir ap 6 m, un katru gadu no estuāru uzbrukumiem ir liels skaits ievainoto un bojā gājušo.
Nīlas krokodils – tāda paša lieluma kā estuāru krokodils. Uzbrūk gan dzīvniekiem, gan cilvēkiem.Pat slavenais dabas pētnieks Džefs Korvins vairākkārt neveiksmīgi mēģināja viņu noķert,lai pārvietotu uz citu vietu.
Gaviāli – dzīvnieki ar dažādu ķermeņa garumu ir šaurs, garš purns, ar apmēram simt sīkiem, asiem zobiem kā adatas.Tie ierasti barojas tikai ar zivīm, tās pasviežot gaisā un pēc tam apēdot ar galvu pa priekšu.…

Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −3,98 €
Комплект работ Nr. 1402912
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация