Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
5,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:136775
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 28.04.2009.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 8 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    5
1.  Teorētiskā daļa    7
1.1.  Iepazīšanās ar pektīniem    7
1.1.1.  Pektīnu vēsture    7
1.1.2.  Pektīnu nomenklatūra    7
1.1.3.  Pektīnu struktūra    8
1.1.4.  Pektīnu fizikālās un ķīmiskās īpašības    8
1.2.  Pektīnu loma cilvēka organismā    8
1.2.1.  Pektīnu fizioloģiska iedarbība    8
1.2.2.  Optimālas diennakts devas pektīnu patērēšanai    11
1.2.3.  Pektīnu ietekme uz cilvēka organismu    11
1.3.  Pektīnu izmantošana    12
1.3.1.  Pektīnu izmantošana medicīnā    12
1.3.2.  Pektīnu izmantošana pārtikas rūpniecībā    12
1.3.3.  Pektīnu izmantošana tehniskajos nolūkos    13
1.4.  Pektīnu noteikšanas metodes    13
1.4.1.  Pektīnu satura fotometriskā noteikšana    13
1.4.2.  Pektīnu satura hromatogrāfiska noteikšana    14
2.  Praktiskā daļa    16
2.1.  Pektīna noteikšana ar fotometrisko metodi    16
2.2.  Analīzes veikšanai    16
2.2.1.  Ierīces un palīglīdzekļi    16
2.2.2.  Reaģenti    16
2.2.3.  Pektīna noteikšana    18
2.3.  Iegūtie rezultati    18
2.3.1.  Noteiktais pektīna daudzums Latvijā audzēto ābolu šķirnēs    21
2.3.2.  Noteiktais pektīna daudzums importa ābolu šķirnēs    22
  Secinājumi    23
  Nobeigums    24
  Literatūras saraksts    25
  Pielikumi    26
Фрагмент работы

Mūsdienās arvien vairāk cilvēku rūp veselība. Pareizi sabalansētam uzturam ir liela nozīme cilvēka organismā. Pektīns ir viena no cilvēka organismam nepieciešamākajām vielām.
Zinātnieki ir izpētījuši, ka dažādi produkti un tajos esošie bioloģiski aktīvie savienojumi ietekmē cilvēka spēju pretoties slimībām, uzlabo zarnu trakta darbību, paaugstina imunitāti.
Augļi ir viena no mūsu uztura sastāvdaļām, kas satur daudz veselībai derīgu savienojumu – antioksidantus, vitamīnus, minerālvielas un balastvielas. No kopējā augļu patēriņa Latvijā visvairāk tiek lietoti āboli.
Pektīni ir ogļhidrāti, kuri ir veidoti no D-galakturonskābes atlikumiem,ka arī tas ir augļu un ogu sastāvā sastopamā želējošā viela, kas temperatūras ietekmē vai savienojumā ar cukuru, veido recekli, želeju.
Smago metālu ietekmei ir pakļauti strādnieki svina rūdas iegūšanas nozarē, tērauda, svina un vara iegūšanas rūpnīcu strādnieki, akumulatoru, kristāliskā stikla, keramikas, svina krāsas ražotāji, visi, kuru darbs ir saistīts ar lodēšanu, poligrāfiju un tamlīdzīgi. Pektīns izvada no organisma kaitīgos smagos metālus. Zarnu traktā pektīns veido gēlus. Uzbriestot tas atūdeņo zarnu trakta sieniņas, un, virzoties uz priekšu, savāc toksiskās vielas un izvada tās no organisma. Gēli pārklāj kuņģa un zarnu trakta sieniņas un aiztur toksīnu uzsūkšanos asinīs un limfā. Pektīns veicina nešķīstošo kompleksu veidošanos ar polivalentiem metāliem un vēlāko to izvadīšanu no organisma. Pektīns veido kompleksus arī ar organiskās dabas toksīniem, kas veidojas cilvēka organismā. Pektīni ir spējīgi saistīt žultskābju producentus un rezultātā samazināt holesterīna uzkrāšanos organismā, galvenokārt, asinsvados. Tie izvada no organisma arī pesticīdus. Pektīns normalizē holesterīna daudzumu asinīs. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация