Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:434880
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 22.10.2012.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 5 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  IEVADS    3
1.  IZEJVIELU PIEGĀDĀTĀJU IZVĒLE    4
1.1.  Gaļas produkti    4
1.2.  Piena produkti    5
1.3.  Dārzeņi un augļi    6
2.  IZEJVIELU IEPIRKŠANAS ORGANIZĀCIJA    9
3.  LĪGUMU SLĒGŠANA AR PIEGĀDĀTĀJU    11
4.  PIEGĀDES UN PIEŅEMŠANAS NOTEIKUMI    12
  SECINĀJUMI    13
  IZMANTOTĀ LITERATŪRA UN INFORMĀCIJAS AVOTI    14
Фрагмент работы

SECINĀJUMI
Lai ēdināšanas uzņēmuma ēdienkarte būtu aktuāla ir svarīgi izvērtēt piegādātājus, un slēgt līgumus ar tiem, kuri piedāvā kvalitatīvas izejvielas un kuri piedāvā jaunus produktus, lai ēdienkarte būtu mainīga. Rakstot referātu par piegādātāju izvēli guvu šādus secinājumus:
1. Izvēloties piegādātājus ir jāizpēta un jāprecizē produkti, kurus izvēlas lietot uzturā patērētāji, tad būs zināmas izejvielas, no kurām ražot ēdienu.
2. Ēdināšanas uzņēmums izvēlas izejvielu piegādātājus pēc vairākiem kritērijiem. Pats svarīgākais kritērijs ir cenas un kvalitātes attiecības. Lai produkti būtu kvalitatīvi un cena izdevīga.
3. Lai ēdināšanas uzņēmuma ražošanas process būtu produktīvs, tad jākontrolē izejvielu daudzums noliktavā un izejvielu iepirkšanas apjoms un laiks.
4. Iepērkot izejvielas uzņēmums ņem vērā produktu noieta apjomus, pieprasījuma līmeni, pieprasījuma svārstības, laiks starp krājumu atkārtotu pasūtīšanu un rezerves noliktavā.
5. Efektīvi ir noteikt vienu darbinieku, kas atbild par produktu noliktavām, šādi tiks kontrolētas izejvielu rezerves. Noliktavu pārzinis pēc pieprasījuma izsniedz produktus un izdara atzīmes preču izsniegšanas žurnālā.
6. Ēdināšanas uzņēmumam ir jāslēdz līgums ar piegādātāj firmu, tādejādi nodibinās partnerattiecības ar konkrētu piegādātāju, tas ir ļoti svarīgi, jo līgums paredz daudz iespējas. Piemēram, norēķinu kārtību, piegādātās preces trūkuma novēršanu, preču piegādes kārtību, kā arī saistības un līgumsodus. Līgums ar piegādātāju ir svarīgs dokuments, jo ēdināšanas uzņēmums var būt drošs par piegādātāju un par to, ka pasūtītie produkti tiks piegādāti noteiktajā termiņā.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация