-
Bistro "Saule" tehnoloģiskais projekts
Nr. | Название главы | Стр. |
Ievads | 3 | |
1. | Bistro „Saule” izveides ekonomiskais pamatojums un raksturojums | 4 |
2. | Izejvielu uzglabāšana bistro „Saule” | 14 |
2.1. | Gaļas un zivju noliktava | 14 |
2.2. | Piena, piena produktu, taukvielu, rauga un pildīto konditorejas izstrādājumu noliktava | 15 |
2.3. | Sausā noliktava | 16 |
2.4. | Auksto bezalkoholisko dzērienu noliktava | 21 |
2.5. | Dārzeņu, zaļumu, augļu, ogu un sēņu noliktava | 22 |
3. | Ražošanas telpu raksturojums un aprēķini bistro „Saule” | 26 |
3.1. | Sakņu ceha raksturojums un aprēķins | 26 |
3.2. | Karstā ceha raksturojums un aprēķins | 29 |
3.3. | Aukstā ceha raksturojums un aprēķini | 39 |
4. | Sadales un apmeklētāju telpu raksturojums un aprēķins bistro „Saule” | 45 |
5. | Trauku mazgāšana bistro „Saule” | 52 |
6. | Palīgtelpu raksturojums un aprēķini | 55 |
7. | Tehnoloģiskā projekta skice | 57 |
8. | Ražošanas procesa apraksts | 61 |
Secinājumi un priekšlikumi | 65 | |
Izmantotā literatūra | 66 |
Bistro „Saule” apmeklētāju zāles trauku mazgātuve (12) tiks izvietota blakus apmeklētāju zālei (14) un netālu no sadales. Tādejādi traukus no apmeklētāju zāles varēs ātrāk nogādāt līdz trauku mazgātuvei, nomazgāt un atgriezt atpakaļ sadalē. Līdz ar to apmeklētāju zāles trauku mazgātuvē tiks izvietots galds ar atveri (44), uz kura varēs novietot traukus un atbrīvot tos no atkritumvielām, jo zem galda atradīsies atkritumu tvertne. Pēc tam traukus ievietos priekšmazgāšanas galdā (45) un noskalos. Tad trauki tiek ievietoti kupola trauku mazgāšanas mašīnā (46) un nomazgāti. Kad trauki nomazgāti tos novieto uz pēcmazgāšanas galda (47), lai notecinātu ūdeni. Pēc tam, kad traukiem notecināts ūdens, tad tos ar visu kaseti ievieto speciālā kasešu turētāja galdiņā (48), lai nožāvētu. Toties nožāvētos traukus uzglabās sastatņu plauktos (49).
Apmeklētāju telpas
Bistro „Saule” apmeklētāju ieeja (III) paredzēta no sānu malas, kur ieejas priekštelpā tiks izvietotas 2 apmeklētāju tualetes, kur viena paredzēta sievietēm (16), bet otra paredzēta vīriešiem (15). Savukārt apmeklētāju zālē (14) tiks izvietoti 25 galdiņi (65), 25 drēbju pakaramo statīvi (66) un 100 krēsli (64).
SECINĀJUMI UN PRIEKŠLIKUMI
1. Bistro „Saule” atradīsies izdevīgā vietā, jo ar reklāmas un īpašo piedāvājumu palīdzību kā mērķgrupu spēs piessaistīt ne tikai Olaines pilsētas centra iedzīvotājus, bet arī Olaines pagasta iedzīvotājus un garāmbraucējus.
2. Bistro „Saule” vidējā noslodze būs 54 %, kas ir labs noslodzes rādītājs nelielas pilsētas ēdināšanas uzņēmumam.
3. Bistro „Saule” vislielākā apmeklētāju plūsma būs pusdienlaikā no 13:00 līdz 14:00, bet vismazākā apmeklētāju plūsma būs bistro beidzot darbu, tas ir, no 19:00 līdz 20:00.
4. No bistro „Saule” kopējā aizņemtā laukuma vislielāko laukumu aizņems apmeklētāju telpas.
5. Ēdināšanas uzņēmuma ražošanas procesā tiks ievērotas tīrās un netīrās plūsmas, nodrošinot to nekrustošanos.
6. Ēdināšanas uzņēmumam jāsamazina nelietderīgais laukums, apsverot gaiteņu lietderību.
…
Latvijā pēdējos gados arvien vairāk pieaug sabiedrisko ēdināšanas uzņēmumu skaits. To apliecina arī PVD (Pārtikas un Veterinārā dienesta) dati, tas ir, 2006. gadā reģistrēti kopumā 6829 praktizējošo sabiedrisko ēdināšanas uzņēmumu skaits. Tas nozīmē tikai to, ka pieprasījums ir visai liels pēc ēdināšanas uzņēmumiem, jo mūsdienās cilvēki aizvien mazāk laika velta ēdienu gatavošanai mājās, jo tas ir laikietilpīgs process. Tā rezultātā cilvēki labāk aiziet uz kādu no atklātā tipa sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumiem, piemēram, kafejnīcu, restorānu bistro un citiem. Tātad cilvēki labprāt apmeklē visvairāk tos sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumus, kuros var ātri, ērti, labi, garšīgi un par pieņemamām cenām apmierināt vienu no savām fizioloģiskajām vajadzībām – ēšanu. Šādu piedāvājuma kompleksu spēs sniegt bistro „Saule”, kura ēdienkartē piedāvātais ēdienu klāsts būs pietiekami plašs, līdz ar to ēdienkartes galvenā loma būs piesaistīt plaša spektra mērķa auditoriju. Savukārt, lai nodrošinātu veiksmīgu bistro „Saule” darbību, ir jāizstrādā labs šī atklātā tipa ēdināšanas uzņēmuma tehnoloģiskais projekts. Līdz ar to bistro vadītāja un viņa palīgu darba mērķis ir izstrādāt bistro „Saule” tehnoloģisko projektu. Lai veiksmīgi sasniegtu izvirzīto darba mērķi, ir nepieciešams veikt sekojošus darba uzdevumus: 1. Raksturot un analizēt bistro „Saule” izveides ekonomisko pamatojumu un bistro kopumā. 2. Raksturot un veikt bistro „Saule” noliktavu, ražošanas telpu, palīgtelpu aprēķinus un iekārtu izvēli. 3. Izveidot bistro „Saule” tehnoloģiskā projekta skici. 4. Aprakstīt bistro „Saule” ražošanas procesu.
- Bistro "Saule" tehnoloģiskais projekts
- Projekts stratēģiskajā un operatīvajā plānošanā "Ģimenes atpūtas nometne"
- Viesnīcas "Jūras Sēta" projekts
-
Ты можешь добавить любую работу в список пожеланий. Круто!Viesnīcas "Jūras Sēta" projekts
Бизнес план для университета44
-
Projekts stratēģiskajā un operatīvajā plānošanā "Ģimenes atpūtas nometne"
Бизнес план для университета8
-
Ēdināšanas uzņēmuma izveides projekts kempingam Kuldīgā
Бизнес план для университета24
-
Projekts mūzikas terapijas istabas izveidei
Бизнес план для университета6
-
Kafejnīcas “Dole” tehnoloģiskais projekts
Бизнес план для университета37