Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:656039
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 02.04.2007.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
1.  Ievads    1
2.  Tirgus segmentācija    2
3.  Vispārējs uzņēmuma raksturojums    3
4.  Projekta mērķis    4
5.  Mārketinga plāns    6
6.  Uzņēmuma izveidošanas kārtība pēc aizdevuma sa.ņemšanas    7
Фрагмент работы

1.2. Kokrūpniecības nozares raksturojums.
Meža nozare ir viena no vissvarīgākajām nozarēm Latvijas ekonomikā, tās devums IKP sasniedz 7,5%. Ar koksnes pārstrādi saistītajos uzņēmumos nodarbināti vismaz 47 000 cilvēku, kas nodrošina apmēram 5% no kopējās nodarbinātības Latvijā. Kopējais nozarē nodarbināto uzņēmumu skaits sasniedz 1600. Latvijā kokrūpniecība ir eksporta līderis un vienīgā nozare, kurai ir pozitīva eksporta/ importa bilance. 2004. gadā kokrūpniecības produkcijas eksports sasniedza 750 miljonus Ls, veidojot 30.5% no Latvijas kopējās eksporta vērtības. Kokrūpniecības nozare ir būtisks darba devējs visos valsts reģionos, īpaši lauku rajonos.
Piecpadsmit vecajās ES dalībvalstīs kokmateriāli un kokrūpniecības ražojumi veido gandrīz 2% no rūpniecībā radītās pievienotās vērtības. Austrijā, Portugālē, Somijā, Zviedrijā un Latvijā kokrūpniecība ir viena no trim svarīgākajām tautsaimniecības nozarēm. Latvijā kokrūpniecības devums veido pat vairāk nekā 17% no rūpnieciskajā ražošanā iegūtās pievienotās vērtības.
Kokrūpniecība ietver virkni apakšnozaru: sākot no zāģmateriālu ražošanas, ēvelētu un zem spiediena apstrādātu sagatavju ražošanas, līdz koksnes plātņu, paneļu, galdniecības izstrādājumu, koka taras un mēbeļu ražošanai. Nereti kokrūpniecības uzņēmumi atrodas nomaļās, rūpnieciski mazāk attīstītās vietās – tā dod nozīmīgu ieguldījumu lauku vides attīstībā. Latvijā vairākos rajonos koksnes un tās izstrādājumu ražošana ir kļuvusi par galveno rūpniecības nozari.
Eiropas Savienības dalībvalstīs 2005. gada kopējais apgrozījums kokrūpniecībā bija 168 000 milj. EUR. Tiešajā ražošanā (neskaitot mēbeļu ražošanu) panākts rekorda cienīgs apgrozījums – 71 000 EUR. Līdz ar to ražošanas apjoma pieauguma rekordu sasniegusi ārpus ES eksportētās kokrūpniecības produkcijas vērtība – pieaugums par vairāk nekā 18 000 milj. EUR.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −5,98 €
Комплект работ Nr. 1179674
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация