Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
5,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:657389
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 27.07.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Tā kā, pēc tirgus pētījumu centra veiktajiem aprēķiniem, Latvija nesaražo pat tik daudz bumbieru, lai katram iedzīvotājam sanāktu pa vienam auglim, bumbieri tiek importēti. Taču bumbieri ir viena no kultūrām, kura itin labi padodas tepat uz vietas. Latvijā varētu audzēt gan agrās, gan vēlās bumbieru šķirnes, tikai jārēķinās, ka vēlo šķirņu uzglabāšanai nepieciešamas glabātavas. Latvijā 2002. gadā bumbierus kopumā ieveda par miljonu latu (uz robežas noteiktā cena), kopumā 3,7 tūkstošus tonnu, kas salīdzinājumā ar 2001. gadu ir par 0,8 tūkstošiem tonnu mazāk. Visvairāk bumbieri importēti no Nīderlandes un Polijas – 1,2 tūkstoši tonnu no katras valsts. No Beļģijas importēts 436 tūkstoši tonnu, no Francijas – 256 tonnas, no Spānijas 202 tonnas, no Portugāles – 113 tonnu. Kā pašreiz rāda statistikas dati Latvijā visu veidu dārzos saražo ap 1200 – 1500 tonnu bumbieru.
Nākotnes izredzes mūsu uzņēmumam varētu būt labas, un perspektīva liela. Bumbieru audzēšana ir perspektīva, jo to tirgus nav pārāk ierobežots. Arī pircēji labprāt priekšroku dod pašmāju bumbieriem, un tāpēc pašlaik Latvijā pēc vietējiem bumbieriem pieprasījums ir lielāks nekā piedāvājums. Ja nepārliecināsim pircēju par vietējās preces pārākumu pār importēto preci un nespēsim saražot pietiekami daudz preču un piegādāt tās tirgotājiem, imports pēc iestāšanās ES stipri pieaugs. Poļu augļi Latvijas audzētājiem varētu radīt nopietnas problēmas tieši cenas ziņā. Poļiem galvenais ir pārdot, neskatoties, vai tas ir izdevīgi vai nav. Tā kā mēs atrodamies samērā tālu uz ziemeļiem, pārtika, ko ražojam, iznāk dārgāka, bet kvalitatīvāka. Vēsā klimata dēļ varam iegūt veselīgākus un aromātiskākus produktus.
Mēs, Agnese Bilinska un Egija Gora, veidosim jaunu individuālo uzņēmumu, un būsim tā dibinātājas un īpašnieces. Slēgsim līgumus ar darbiniekiem sezonas darbu veikšanai, kā arī slēgsim līgumus ar tehnikas īpašniekiem, par viņu tehnikas un darba izmantošanu sezonas darbu veikšanai. Līdzšinējā darbība bijusi vienīgi ģimenes vajadzībām.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −7,48 €
Комплект работ Nr. 1161125
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация