Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
12,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:721417
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 10.06.2011.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 18 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  IEVADS    2
1.  UZŅĒMUMA IZVEIDES EKONOMISKAIS PAMATOJUMS    2
2.  UZŅĒMUMA RAKSTUROJUMS   
2.1.  Informācija par uzņēmumu   
2.2.  Apmeklētāju raksturojums   
2.3.  Ēdienkarte   
2.4.  Ražošanas forma   
3.  IZEJVIELU UZGLABĀŠANAS VIETU APRĒĶINS   
4.  IZEJVIELU PIRMAPSTRĀDE   
4.1.  Sakņu iecirkņa aprēķins   
4.2.  Gaļas/zivju iecirkņa aprēķins   
5.  ĒDIENU GATAVOŠANA   
5.1.  Karstā ceha aprēķins   
5.2.  Aukstā ceha aprēķins   
6.  TRAUKU MAZGĀŠANA   
6.1.  Zāles trauku mazgātuves iekārtu aprēķins   
6.2.  Virtuves trauku mazgātuves iekārtu izvēle   
7.  SANITĀRO TELPU APRĒĶINS   
7.1.  Tualetes, dušas   
7.2.  Uzkopšanas inventāra telpas aprēķins   
8.  PERSONĀLA TELPU APRĒĶINS   
9.  ADMINISTRATĪVO TELPU LAUKUMA APRĒĶINS   
10.  APMEKLĒTĀJU TELPU LAUKUMA APRĒĶINS   
11.  TELPU LAUKUMA APRĒĶINS   
12.  TEHNOLOĢIKĀ PROJEKTA SKICE   
13.  RAŽOŠANAS PROCESA APRAKSTS   
  SECINĀJUMI   
Фрагмент работы

Gatavo ēdienu sadale, porcionēšana un pasniegšana
Pēc klienta pasūtījuma viesmīlis ierodas ražošanas telpās un dodas porcionēt ēdienus.
Silto ēdienu porcionēšana notiek uz ražošanas galda (2), kas atrodas karstajā cehā (4). Blakus ražošanas galdam atrodas marmīti (9), kuros tiek uzglabāti gatavie ēdieni, un plaukti ar tīrajiem traukiem (12)
Auksto ēdienu porcionēšana notiek aukstajā cehā (5) uz ražošanas galda ar atvēsinātajām atvilktnēm (10), kurās arī glabājās gatavie ēdieni. Tīrie trauki ēdienu porcionēšanai atrodas turpat aukstajā cehā plauktos (12)
Pēc ēdienu porcionēšanas ēdieni tiek iznesti apmeklētāju zālē (12) un pasniegti viesiem.
Zāles trauku mazgāšana
Pēc viesa maltītes viesmīles novāc netīros traukus, un no apmeklētāju zāles (12) tos nogādā uz zāles trauku mazgātuvi (6). Trauki sākotnēji tiek novietoti uz priekšmazgāšanas galda (15), kur tiek noskaloti un atdalīti no ēdienu paliekām. Ēdienu paliekas ievieto atkritumu tvertnē (5). Traukus ievieto trauku mazgājamā mašīnā (14) un nomazgā. Pēc mazgāšanas trauki tiek novietoti uz pēcmazgāšanas galda (15), kur tie tiek noskaloti. Tīrie trauki tiek novietoti trauku plauktā (12). Trauki vēlāk tiek pārvietoti uz karstā ceha (4) trauku plauktu (12) un aukstā ceha (5) trauku plauktu (12).
Virtuves trauku mazgāšana
Pēc ēdienu gatavošanas trauki tiek nogādāti uz virtuves trauku mazgātuvi (7). Trauki tiek novietoti uz ražošanas galda ar izlietni (7), kur tiek nomazgāti. Traukus pēc mazgāšanas novieto plauktā (12), kas atrodas turpat trauku mazgātuvē.
Atkritumu savākšana
Atkritumi tiek savākti no visām telpām (p/a cehs, karstais cehs, aukstais cehs, apmeklētāju zāles trauku mazgātuves) kur atrodas atkritumu tvertnes (5), un nogādāti, pa dienesta ieeju uz atkritumu konteineriem.

SECINĀJUMI
Veidojot šo darbu, secināju, ka ēdināšanas uzņēmuma projekta izstrāde ir darbietilpīgs, grūts un atbildīgs uzdevums. Ir svarīgi visus ražošanas procesus pārdomāt, izplānot, nosakot uzņēmuma darbībā svarīgāko, kā arī ievērojot normatīvus un pamatprincipus.
Ļoti svarīgi, lai ražošanas telpās darba vietas tiktu saplānotas tā, lai atvieglotu darbu un ieekonomētu laiku, lai viss nepieciešamais atrastos iespējami uz vietas.
Secināju, ka tā kā uzņēmumā tiek piedāvāts tikai viens zivs ēdiens, no tā ir vai nu jāatsakās, vai jāpaplašina ēdienkarte.
Vēlreiz izanalizējot sakņu cehu, secināju, ka nelielā daudzuma dēļ no tā varētu atteikties, jo ir iespēja noslēgt līgumu ar zemnieku saimniecību, kas nodarbojas ne tikai ar dārzeņu audzēšanu (tai ir arī neliels cehs dārzeņu tīrīšanai un iepakošanai), par noteikta daudzuma dārzeņu piegādi katru rītu. Tad dārzeņus uzreiz var nogādāt karstajā cehā apstrādei un novietošanai ledusskapī.

Коментарий редакции
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация