Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
6,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:870067
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 08.01.2007.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Kopsavilkums    3
  Vispārējs uzņēmuma apraksta    7
  Izstrādājumi un pakalpojumi    8
  Realizācijas tirgus    10
  Mārketinga plāns    11
  Ražošanas plāns    12
  Vadība un organizācija    13
  Kapitāls    15
  Finansu plāns    17
  Problēmas un riski    20
Фрагмент работы

Pēc Es struktūrfondu grantu shēma iesniegta projekta apstiprināšanas („Atbalsts ieguldījumiem uzņēmumu attīstībā īpaši atbalstāmajās teritorijās”), tiks nodibināta Sabiedrība ar ierobežotu atbildību „Indras meistars”.
Uzņēmuma pamatdarbība būs automašīnu un lauksaimniecības tehnikas remonta pakalpojumi, kā arī lauksaimniecības tehnikas (pārsvara traktorvilkmju) izgatavošana pēc pasūtījuma.
SIA „Indras meistars” biznesa darbības pamatā būs pakalpojumu sniegšana automobiļu un lauksaimniecības tehnikas īpašniekiem, gan fiziskām, gan juridiskām personām dzīvojošajām Krāslavas rajona Indras un blakus pagastos, kā arī garāmbraucošajiem automobiļu īpašniekiem.
Tāpat kā visā Latvijā, reģistrēto auto transporta līdzekļu daudzums Latgalē kļūst arvien lielāks. Līdz ar to palielinās arī pieprasījums pēc automobiļu remonta pakalpojumiem.
SIA „Indras meistars” piedāvāto pakalpojumu cenas būtiski neatšķirsies no līdzīgo uzņēmumu piedāvātiem pakalpojumiem Krāslavas un Daugavpils autoservisos.
Uzņēmums atradīsies Sporta ielā 10, Indrā, Krāslavas rajonā. Pašlaik pēc šīs adreses atrodas topošam uzņēmuma īpašniekam piederoša ēka ar kopējo plātību 1800 m2, kas pēc atbalsta saņemšanas no ES struktūrfonda tik rekonstruēta atbilstoši uzņēmējdarbības veikšanai nepieciešamam prasībām.
Sākuma periodā (2gadi) plānots nodarbināt 5 darbiniekus, tomēr nākotnē piesaistīt papildus darbiniekus un diferencēt piedāvāto preču un pakalpojumu klāstu. Pietam uzņēmumam būs materiāli tehniskā bāze savas darbības paplašināšanai, ko pirmkārt nodrošinās sākuma periodā nepilnīgi izmantotas telpas.
Indras pagastā dzīvo 1500 iedzīvotāju, līdz ar to ir pietiekoši daudz automašīnu un lauksaimniecībā izmantojamas tehnikas, tomēr ciematā pašlaik nav uzņēmuma kas nodarbotos ar tās remontu. Tā kā arī tuvākās pašvaldības nav tādu uzņēmumu (līdz ar to arī topoša uzņēmuma klientu loks būs lielāks), tad vietējie iedzīvotāji spiesti izmantot pakalpojumus, kurus piedāvā tuvākā pilsētā - Krāslavā, kas ir vairāk nekā 30 km attālumā no Indras. Līdz ar to uzņēmuma darbībai ir jābūt rentablai un uzņēmums būs nodrošināts ar pasūtījumiem, jo tam nebūs konkurentu vietējā tirgū.
Perspektīvā uzņēmums plāno arī paplašināt piedāvāto pakalpojumu klāstu, diferencējot savas pamatdarbības virzienus. Tā, piemēram, nākotne plānots piedāvāt arī transporta (pārvadāšanas) pakalpojums u.c. Tomēr uzņēmums nevares būtiski paplašināt savu darbību tieši autoservisa pakalpojumu un lauksaimniecības tehnikas remonta virziena, tirgus ierobežotības dēļ (klientu ierobežots loks). Tas, protams, nenozīmē, ka uzņēmums nespēs paplašināties citos virzienos, piedāvājot jaunus pakalpojumus.
SIA „Indras meistars” būs vienīgais šāda veida uzņēmums Indras pagastā, līdz ar to tam nebūs konkurentu vietējā tirgū. Tuvākie konkurenti atrodas Krāslavā (35 km attālumā) un Daugavpilī (80 km attālumā).
Pieprasījumu pēc uzņēmumā piedāvātājiem pakalpojumiem var ietekmēt iedzīvotāju ienākuma līmeņa un degvielas cenu izmaiņas. Negatīvo ietekmi, ko rāda cenu kāpums benzīnam un dīzeļdegvielai kompensē ienākumu kāpums iedzīvotājiem, pie tam ir vērojam vieglo mašīnu skaita vienmērīgs pieaugums, kas labvēlīgi ietekmēs pieprasījumu pēc uzņēmuma ražotām precēm un sniegtiem pakalpojumiem.
Mārketinga mērķis – padarīt uzņēmumu plaši atpazīstamu Indras pagastā un visā Krāslavas rajonā, izveidot uzņēmuma tēlu sabiedrībā, kā servisa, kas sniedz kvalitatīvus auto apkalpošanas un lauksaimniecības tehnikas remonta pakalpojumus, kā arī noslēgt sadarbības līgumus ar pastāvīgiem klientiem.
SIA „Indras meistars” plāno noslēgt sadarbības līgumus ar Krāslavas rajona pašvaldībām, Krāslavas virsmežniecību, vairākām zemnieku saimniecībām no Indras, Piedrujas, Robežnieku un Kalniešu pagastiem.
Plānots arī izstrādāt atlaižu programmas pastāvīgajiem klientiem, ar kuriem ir noslēgti sadarbības līgumi. …

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −10,70 €
Комплект работ Nr. 1186868
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация