Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
14,20 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:154459
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 20.05.2011.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 17 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
1.  Alerģija    5
1.2.  Vēsture    6
1.3.  Alerģiju izplatība Latvijā un pasaulē    7
1.4.  Iedzimtība    8
1.5.  Alerģisko reakciju klasifikācija    9
1.6.  Alerģijas simptomi    11
1.7.  Diagnostika    12
1.8.  Ārstēšana un pašaprūpe    12
1.9.  Alerģijas komplikācijas un prognoze    13
1.10.  Histamīns    14
1.11.  Profilakses pasākumi    15
2.  Alerģija un skolas māsa    16
2.1.  Skolas māsas dokumentācija    17
3.  Pētnieciskā daļa    19
3.1.  Pētījuma rezultātu analīze    20
4.  Secinājumi    34
5.  Nobeigums    35
6.  Izmantoto avotu un literatūras saraksts    36
  Pielikumi    37
Фрагмент работы

Saslimstība ar alerģiskām slimībām ar katru gadu pieaug. Iespējams, ka šai parādībai par iemeslu ir tas , ka cilvēks vidi sev visapkārt mēģina padarīt mākslīgu.. Katram piektajam cilvēkam uz Zemes vismaz reizi mūžā parādās alerģiskas reakcijas. No alerģijas cieš 15 % bērnu un 5 % pieaugušo. Nosliece ir uz alerģiskām reakcijām, it sevišķi, ja runa par atopisko dermatītu, siena drudzi, atopisko bronhiālo astmu ar sensibilizāciju pret mājas putekļiem, ērcēm u.c. sadzīves alergēniem, tiek pārmantota. Bērnam, kuram viens no vecākiem cieš no alerģijas, ir 30 % risks saslimt ar to pašu. Ja no alerģijas cieš abi vecāki, šis risks dubultojas. Siena drudzis var izpausties jebkurā vecumā, taču biežāk tas notiek starp 8 un 20 gadiem (retāk – pēc 40) [10]. Jo tālāk cilvēks aiziet no dabas, un mēģina to pārveidot, jo lielākas veselības problēmas skar cilvēci. Pievienojot tam dažāda veida stresu, piesārņotu vidi, konservantus u.c., Tas īpaši skar pilsētas iedzīvotājus.
Aizvien biežāk pie ārsta griežas pacienti ar raksturīgām alerģiskām sūdzībām, kuri ir bijuši uz dažādākajām pārbaudēm un analīzēm lai konstatētu alergēnu, taču tie diemžēl nav atrasti. Lieta tāda, ka, saskaņā ar homotoksikoloģijas pozīciju – šīs zinātnes pamatu veido uzskati par visu organisma kaišu izcelšanos homotoksīnu (cilvēka organismu apgrūtinošu toksīnu) iedarbības rezultātā – praktiski jebkura materiāla vai nemateriāla viela var kļūt cilvēkam par alergēnu. Tas var būt dažāda veida stress, ekoloģiski kaitīgi faktori, dabas faktori, pārtika, neorganiskās vielas – dzelzs, fosfors, fluors, jods, ūdens u.c., organiskie eksogēnie homotoksīni – oglekļa oksīds un dioksīds, parafīns, etilspirts, barbiturāti, naftalīns, darva, insekticīdi, ēteriskās eļļas u.c., augu izcelsmes homotoksīni – opijs, morfijs, kokaīns, kafija, sirds glikozīdi, marihuāna u.c. Tikpat kā visi vitamīni, it īpaši A, B, C, D, E, K, PP un folskābe, ir homotoksiski, un arī bakteriālās indes, vīrusi, dzīvnieku izcelsmes homotoksīni, jebkuri hormoni. Atsevišķā grupā iekļaujami mūnsistē homotoksīni – histamīns, tiramīns, kreatīns, glikozamīns, acetilholīns, simpatīns un pigmenti – žults pigmenti, melanīns u.c.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация