Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
21,48 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:341741
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 10.01.2022.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 36 единиц
Ссылки: Не использованы
Рассмотреный период: 2000–2010 гг.
2011–2015 гг.
2016–2020 гг.
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  IEVADS    6
1.  RĪGAS PAŠVALDĪBAS PIRMSSKOLAS IZGLĪTĪBAS IESTĀDE    8
2.  BĒRNU DROŠĪBAS TIESISKAIS REGULĒJUMS    12
3.  BĒRNU DROŠĪBU IETEKMĒJOŠIE RISKI UN APDRAUDĒJUMI    17
3.1.  Iekšējie riski un apdraudējumi    21
3.2.  Ārējie riski un apdraudējumi    25
4.  NOTIKUMU ANALĪZE    27
  SECINĀJUMI UN PRIEKŠLIKUMI    40
  IZMANTOTĀS LITERATŪRAS UN AVOTU SARAKSTS    42
Фрагмент работы

SECINĀJUMI UN PRIEKŠLIKUMI
Kvalifikācijas darba autors veicot pētniecisko darbu, izvirzīto mērķi - Izpētot pirmsskolas izglītības iestādēs iespējamos apdraudējumus bērnu drošībai, izvirzīt priekšlikumus apdraudējumu mazināšanai ir sasniedzis. Un atbildot uz pētījuma jautājumu - Vai Latvijā pirmsskolas izglītības iestādēs bērnu drošība atbilst normatīvajiem aktiem? – darba autors nonāk pie secinājuma, ka nē, neatbilst! Ir veicamas būtiskas pārmaiņas normatīvajos aktos, it īpaši attiecināms uz kontroles dienestiem, institūcijām, kuras uzrauga un veic pirmsskolas izglītības iestāžu apsekošanu. Tāpat kā valsts budžets, kurā ir noteikti izdevumi konkrētiem mērķiem, pirmsskolu finasējums no valsts budžeta ir jābūt ar konkrētu mērķi, t.i. drošības uzlabošanai.
1.Secinājums. Bērnu drošība ir primāra, tāpēc atbildīgajiem par bērniem ir jāpievērš lielāka uzmanība bērniem. Pieaugušie ir atbildīgi, lai bērna apkārtne būtu maksimāli droša. Bērnus apdraud arī neapsekota iestādes teritorija.
1.Priekšlikums. Pirmsskolas izglītības iestādēm jāizstrādā drošības standarts. Izstrādāt instrukcijas ne tikai ārkārtas situācijas, ugunsgrēka gadījumā, bet arī situācijām, kad atrasts aizdomīgs priekšmets vai nezināmas izcelsmes viela. Noteikt par pirmskolas izglītības iestādes teritoriju drošību atbildīgo personu, izstrādāt teritorijas apsekošanas instrukciju, kurā būtu noteikta apsekošanas kārtība, metodes un atbildība.
2.Secinājums. Bērnu tiesību aizsardzības inspekcija 2016. gadā veikusi vairāk nekā 35 pārbaudes pirmsskolas izglītības iestādēs. Pārbaudes lielākoties saistītas ar bērnu traumatismu. Inspekcijā atzīst, ka bieži vien pirmsskolu darbinieki būtu varējuši novērst traumas. Ir gadījumi, kad iegūtās traumas rezultātā, tiek nokavēta medicīniskā palīdzība un bērns gūst nelabojamas veselības problēmas.
2.Priekšlikums. Ieviest obligātas prasības pirmskolas izglītības iestāžu darbiniekiem vismaz reizi gadā iziet pirmās medicīniskās palīdzības sniegšanas kursu. Savukārt medmāsām noteikt darbalaiku visās darbadienās.
3.Secinājums. Eiropas Savienībā jau daudzus gadus ir tiesību akti, kuri nosaka, ka bērnudārzi obligāti jāaprīko ar drošības līdzekļiem pret traumu gūšanu, līdz ar to šādiem nolūkiem pastāv valsts un pašvaldību finansējums. Līdzekļus piešķir arī no Eiropas Savienības finansējumiem valstīm. Mūsdienās pastāv iespējas šādu traumu gūšanu mazināt ar bērnu drošības līdzekļu uzstādīšanu un pielietošanu telpās, kurās uzturas bērni.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация