Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
21,48 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:197140
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 08.05.2017.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 32 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  ATTĒLU SARAKSTS    4
  IEVADS    5
1.  JĒDZIENA „KOPIENA” KONCEPTUALIZĀCIJA    8
2.  BIEDRĪBA „MĀMIŅU KLUBS”    25
3.  BIEDRĪBA „MĀMIŅU KLUBS” KĀ VECĀKU KOPIENA    32
3.1.  Pētījuma metodoloģija    32
3.2.  Biedrības „Māmiņu klubs” kopienas pazīmes    35
3.3.  Biedrība „Māmiņu klubs” kā interešu, prakses un virtuālā kopiena    45
  SECINĀJUMI    63
  IZMANTOTĀ LITERATŪRA UN AVOTI    65
  GALVOJUMS    69
  PIELIKUMI    70
Фрагмент работы

SECINĀJUMI
1. „Māmiņu klubs” darbībā parādās galvenās kopienas pazīmes, kas raksturo to kā kopienu. Galvenās pazīmes, kas raksturo kopienu ir cilvēku savstarpējā mijiedarbība, kopējas intereses un kopēji risināmas problēmas.
2. „Māmiņu klubs” kā kopienas organizācijas, sabiedrībai sniedz atbalstu tādām vajadzībām, kas sekmē vecākiem ar bērniem draudzīgas vides izveidi.
3. Māmiņu klubs”, kopienu organizācijā parādās interešu, prakses un virtuālā kopiena. Tai ir visas raksturojošās pazīmes, kas raksturo šīs kopienas. Kopienas, savā starpā sajaucoties, veido jaunas kopienas ar līdzīgiem mērķiem. Iedvesmojoties no pirmā „Māmiņu kluba” Rīgā, daudzās Latvijas pilsētās ir izveidojušies „Māmiņu klubi” ar līdzīgiem mērķiem.
4. Interešu kopiena ir cilvēku kopiena, kuru vieno interese par vienu tematu.Vecāki piedalās kopienas darbībā, apmainoties ar informāciju, gūstot atbildes vai risinājumus uz personīgiem jautājumiem un problēmām. Tie visbiežāk iegūst sev nepieciešamo informāciju, neiesaistoties diskusijās.Vecāki visbiežāk iesaistās interešu kopienā līdz brīdim, kad bērns ir sasniedzis trīs gadu vecumu.
5. Prakses kopienas attiecas uz sociālās mācīšanās procesu, kad cilvēki ar kopējām interesēm kādā jomā vai jautājumā ilgāku laiku sadarbojas, lai apmainītos ar idejām, rastu risinājumus un sekmētu inovācijas procesu attīstību. Māmiņu klubam ir stabili izveidota cilvēku grupa, kuras pamatā ir regulāra mijiedarbība.
6. Izpaltītākais kopienas veids ir virtuālās kopienas. Tajās vecāki var piedalīties neatkarīgi no ģeogrāfiskās atrašanās vietas.Virtuālā kopiena ir sociālais tīkls personām, kas, izmantojot informācijas komunikācijas tehnoloģijas, mijiedarbojas, lai īstenotu savstarpējās intereses, uzdevumus vai mērķus.
7. „Māmiņu klubs” sabiedrībā apmierina tādas vajadzības kā vietu, kur satikt līdzīgi domājošus cilvēkus ar līdzīgām interesēm. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация