Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
21,48 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:672410
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 29.01.2013.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 76 единиц
Ссылки: Использованы
Рассмотреный период: 2000–2010 гг.
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
1.  Cilvēku tirdzniecības rašanās un attīstības vēsture, to veicinošie faktori un iespējamās darbības to novēršanai    8
2.  Cilvēku tirdzniecības noziegumu raksturojums Krimināllikumā    15
2.1.  Cilvēku tirdzniecības noziegumu objekts un objektīvā puse    15
2.2.  Cilvēku tirdzniecības noziegumu subjekts un subjektīvā puse    23
3.  Cilvēku tirdzniecības kvalificējošās pazīmes un tiesu prakse Latvijā    32
  Kopsavilkums    49
  Anotācijas    53
  Izmantotās literatūras un juridisko aktu saraksts    57
  Pielikumi    63
Фрагмент работы

Kopsavilkums
Šajā darba daļā tiks dots būtiskāko secinājumu izklāsts, kas autorei radās darba rakstīšanas procesā un ir saistīts ar Krimināllikuma 154.1 un 165.1panta izvērtējumu, kā arī kvalifkācijas noteikšanas problēmu galvenajiem aspektiem. Vienlaikus autore centīsies piedāvāt savus iespējamos risinājumus konkrētam problēmjautājumam, kas galvenokārt izpaudīsies kā grozījumu izdarīšana Krimināllikumā, piedāvājot konkrētu pantu redakcijas, lai krimināllietu kvalifikācijas procesā panāktu pareizu un precīzu Krimināllikumu pantu piemērošanu.
Tātad, autore darba gaitā ir nonākusi pie sekojošiem secinājumiem:
1. Cilvēku tirdzniecības slēptās darbības dēļ nav iespējams statistiski apkopot informāciju par upuriem, tāpēc pasaules praksē tiek izmantota policijas statistika un dažādu avotu aptuvenie aprēķini. Latvijas tiesu praksē pārsvarā ir krimināllietas, kas kvalificētas saskaņā ar KL 165.1pantu, mazāk ar 154.1pantu. Turklāt cilvēku tirdzniecība Latvijas teritorijā galvenokārt izpaužas kā personu iesaistīšana prostitūcijā, nevis verdzībā, piespiedu darba veikšanā, turēšana kalpībā vai citās KL 154.2panta 3.daļā uzskaitītās ekspluatācijas formās.
2. Mūsu valsts Krimināllikumā atbildību par cilvēku tirdzniecību regulē divi panti, kas ieviesti salīdzinoši nesen – 2000.gada 18.maijā tika veikti grozījumi Krimināllikumā, ietverot tajā 165.1 pantu ‘’Personas nosūtīšana seksuālai izmantošanai’’ un 165.2 pantu, kurā tika izskaidrots, ka ar nosūtīšanu jāsaprot jebkāda rīcība, kas veicina legālu vai nelegālu izbraukšanu no valsts vai iebraukšanu valstī, tranzītu vai uzturēšanos ārvalstī. Savukārt, 2002.gada 25.aprīlī Krimināllikums tika papildināts ar 154.1pantu "Cilvēku tirdzniecība" un 154.2 pantu "Cilvēku tirdzniecības jēdziens",7 kura pirmajā daļā ietverts ANO Konvencijas pret transnacionālo organizēto noziedzību un tās papildu protokola "Par cilvēku tirdzniecības, it sevišķi tirdzniecības ar sievietēm un bērniem, novēršanu, apkarošanu un sodīšanu par to" dotais cilvēku tirdzniecības definējums, bet panta trešajā daļā izskaidrots, kas ir ekspluatācija šā panta izpratnē.
3. Latvijā nelielais krimināllietu skaits attiecībā uz cilvēku tirdzniecību izskaidrojams ar vairākām pastāvošajām problēmām, proti, ņemot vērā to, ka tiesu prakse cilvēku tirdzniecības lietās tikai veidojas, organizētās noziedzības pārstāvji ļoti uzmanīgi seko tiesvedībai šajās krimināllietās, šādi noziegumi lielākoties netiek atklāti, jo cietušās personas ir iebiedētas, viņas nevēlas sadarboties ar tiesībsargājošām iestādēm, liecināt tiesā, vai arī saskaņā ar Kriminālprocesa likuma 96.panta 3.daļu, izmanto savas tiesības un atsakās atzīt sevi par cietušo, jo tām tiek draudēts ar izrēķināšanos, tāpat cietušajiem ir kauns no ģimenes un sabiedrības attieksmes gadījumā, ja tās ir bijušas seksuāli izmantotas, turklāt arī daudzu cietušo liktenis vispār nav zināms.…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −52,95 €
Комплект работ Nr. 1329062
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация