Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
14,20 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:728259
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 30.10.2012.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 12 единиц
Ссылки: Использованы
Рассмотреный период: 2000–2010 гг.
2011–2015 гг.
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  TABULU SARAKSTS    3
  ATTĒLU SARAKSTS    4
  DARBĀ LIETOTO SAĪSINĀJUMU SARAKSTS    5
  ANOTĀCIJA    6
  ANNOTATION    7
  IEVADS    8
1.  BIEDRĪBAS „BEBRENES NAMI” VISPĀRĪGS RAKSTUROJUMS    10
2.  DZĪVOJAMO MĀJU PĀRVALDĪŠANAS NORMATĪVĀS BĀZES APSKATS    13
2.1.  Pārvaldīšanas procesu organizēšanas normatīvā bāze    13
2.2.  Mājokļa tehniskā stāvokļa novērtēšanas normatīvā bāze    15
3.  BIEDRĪBAS „BEBRENES NAMI” PĀRVALDĪŠANAS PROCESI UN ATTĪSTĪBAS IESPĒJAS    19
4.1.  Namu energoefektivitāte, energoaudits    23
4.2.  Inženierkomunikāciju apkalpošana, uzturēšana    25
4.3.  Būvju konstrukciju novērtēšana    29
5.  BIEDRĪBAS „BEBRENES NAMI” FINANŠU STĀVOKLIS    34
6.  TEHNISKIE RISINĀJUMI, FINANŠU APRĒĶINI MĀJAS „CĪRULĪŠI” SAGLABĀŠANAI UN TĀS ATTĪSTĪŠANAI    41
  SECINĀJUMI    49
  PRIEKŠLIKUMI    52
  IZMANTOTĀS INFORMĀCIJAS AVOTU SARAKSTS    53
Фрагмент работы

SECINĀJUMI
1. Biedrības „Bebrenes nami” juridiskais darbības pamatojums ir Biedrību un nodibinājumu likums.
2. Biedrības „Bebrenes nami” galvenais mērķis ir pašai pārvaldīt, apsaimniekot un apgādāt ar siltumu savu biedru daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas.
3. Biedrības darbības nozari, atbilstoši uzstādītajiem darbības mērķiem, regulē liels klāsts judikatūras, bet pamats ir Dzīvojamo māju pārvaldīšanas likums un Dzīvokļu īpašumu likums, pārējie normatīvie akti ir stingri jāievēro vadoties no situācijas un veicamajiem darbiem.
4. Biedrības pārvaldībā esošajā mājā „Cīrulīši” ir pieejamas un darbojas sekojošas inženierkomunikācijas: apkures sistēma; ūdensapgādes sistēma; gāzes apgādes sistēma; dabīgās ventilācijas sistēma; kanalizācijas sistēma.
5. Bebrenes namu pārvaldītajā dzīvojamā mājā „Cīrulīši” nav energopases un šobrīd arī netiek plānoti pasākumi tās un energomarķējuma saņemšana citu neatliekamo darbu veikšanas dēļ, kā arī nav sakārtota mājas lietas daļa, kurā jābūt tehniskajai dokumentācijai, arī ēkas apsekošanas aktiem, kuru nodaļā nav.
6. Biedrībā aktīvi tiek izmantotas informācijas tehnoloģijas, rēķini klientiem un pašvaldībai tiek izsūtīti elektroniski, normatīvo aktu datu bāze tiek pētīta internetā, lietvedības un grāmatvedības dokumenti tiek noformēti datorsalikumā, sarakste ar būvvaldi notiek elektroniski.
7. Biedrība jau veikusi darbus energoefektivitātes uzlabošanai mājā „Cīrulīši”: uzstādīti ūdens patēriņa skaitītāji; 70 % dzīvokļiem ir pakešu logi; rekonstruēti siltummezgli; automātiska siltuma padeves regulēšana atkarībā no āra gaisa temperatūras, ir veikta stāvvadu cauruļvadu balansēšana; apkures ūdens cauruļvadu izolēšana pagrabos; atjaunota kāpņu telpu apsildīšana, kas deva siltumpatēriņa samazinājumu par 10.5 %.
8. Biedrības „Bebrenes nami” apsaimniekojamā un pārvaldāmā mājā „Cīrulīši” ir lauku apvidū, bet labā stāvoklī, jo ir saglabāta gan centrāla apkure, gan auksta ūdens piegāde, netālu ir bērnu dārzs un skola, ēkai ir nākotnes perspektīvas, tāpēc tā ir jāuztur un jāatjauno, lai piesaistītu jaunus potenciālos īpašniekus un maksātspējīgus īrniekus.
9. Biedrības „Bebrenes nami” darbība ir vērtējama kā apmierinoša, bet vēl veicama virkne darbu: jānodrošina darbinieka apmācību ugunsdrošības jautājumos, namu pārvaldnieka kvalifikācijas iegūšana, jāatrod resursi obligāto darbu veikšanai tehniskā stāvokļa uzlabošanas ziņā.
10. Bebrenes nami ir apzinājuši galvenās neatliekamās problēmas mājas „Cīrulīši” gadījumā, kas jau iestrādātas plānos – balstoties uz tehniskais apsekošanas atzinumu, pasūtīts būvniecības projekts, ir elektroprojekts instalāciju nomaiņai.
11. Būvkomercdarbības būtība biedrībā „Bebrenes nami” ir apzināta un visas darbības tiek plānotas un veiktas atbilstoši attiecīgajiem normatīvajiem aktiem būvniecības gala mērķu sasniegšanā: būvkomersanta izstrādāts elektroprojekts elektroietaišu atjaunošanai, būvkomersantam pasūtīts tehniskās apsekošanas atzinums divslīpņu jumta projekta pasūtīšanai arhitektam u.c.
12. Kopējā likviditāte, tātad arī netraucētā tekošā maksātspēja 2010. gadā ir (0.32), 2011.gadā (1.08), tendence ir pozitīva, kopējā likviditāte 2011. gadā ir uzlabojusies, biedrība tiek galā ar savām īstermiņa saistībām, turklāt debitoru aprite ir ļoti stabila.
13. Uzņēmuma neatkarība ir ierobežota, bet neapdraud tekošo darbību, tomēr būtu vēlams lielāks pašu kapitāla īpatsvars bilancē.
14. Aktīvu aprite ir nepietiekama, jo aktīvos ieguldītais lats vēl nespēj atpelnīt pats sevi, līdz ar to nenes arī papildus ienākumus.
15. Debitoru parādi biedrībā „Bebrenes nami” tiek dzēsti 2010.gadā apmēram 41 dienās, 2011. gadā – apmēram 36 dienās. Parādi tiek segti divu mēneša ietvaros, tas ir labs rādītājs jaunai biedrībai.
16. Uzņēmums savus kredītus 2010. gadā atdot spētu 706 dienās, 2011. gadā – 414 dienās. Rādītājs nav labs, ja vadīties pēc biedrības nostādnes, ka jāatdot kredīts 90 dienās, bet, ņemot vērā, ka ilgtermiņa kredīts ir slēgts uz 4 gadiem, tad uzņēmums to spētu segt arī agrāk.
17. 2010. gadā biedrībā „Bebrenes nami” katrs aktīva lats pēc procentiem un nodokļiem dod 0.08 Ls lielu ieņēmumu un izdevumu starpību, 2011. gadā – 0.02 Ls. Rādītājs ir diezgan zems, bet jāsaglabā pozitīva līmenī, jo tas dod iespēju izmantot uzkrājumus savas darbības nodrošināšanai.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация