-
Kafejnīcas darbības pamatojums
Nr. | Название главы | Стр. |
Ievads | 3 | |
1. | Uzņēmējdarbības uzsākšanas pamatojuma lietderība un saturs | 5 |
1.1. | Ideja uzņēmējdarbības uzsākšanai | 5 |
1.2. | Uzņēmējdarbības risinājumi | 7 |
1.3. | Klients un tā nozīme | 9 |
1.4. | Uzņēmējs un viņam piemītošās īpašības | 10 |
1.5. | Latvijas valsts uzņēmējdarbību reglamentējošo likumu prasības | 13 |
2. | Uzņēmuma darbības veida un produkta izvēle | 16 |
3. | Ārējās vides un tirgus izpēte | 20 |
3.1. | Vides analīze | 20 |
3.2. | Tirgus izpēte | 34 |
4. | Uzņēmējdarbības plānošana un saimniekošanas rezultāti | 44 |
4.1. | Stratēģiskā virziena noteikšana | 44 |
4.2. | Uzņēmējdarbības uzsākšanai nepieciešamo izmaksu aprēķinu plāns | 46 |
4.3. | Uzņēmuma darbības organizēšana | 62 |
Secinājumi | 63 | |
Priekšlikumi | 66 | |
Izmantotā literatūra un avoti | 67 |
SECINĀJUMI
1. Uzņēmējdarbība ir vērsta uz pircēju dažādo vajadzību apmierināšanu ar mērķi uzņēmējam iegūt peļņu no savas darbības. Uzņēmējdarbības attīstības vissvarīgākā bagātība ir veiksmīga ideja, kas balstīta uz patērētāju vēlmēm un vajadzībām;
2. Uzņēmējdarbības uzsākšanas plāns parāda uzņēmuma attīstības perspektīvu, palīdz uzņēmējam izprast vai ir vērts ieguldīt līdzekļus izvēlētajā uzņēmējdarbībā, vai tas nesīs ienākumus un segs izdevumus, un vai ir paredzama peļņa.
3. Uzņēmējs ir galvenais uzņēmējdarbības subjekts, kas apvieno ražošanas faktorus: dabas resursus, kapitālu, darbaspēku. Tas ir cilvēks, kam piemīt nepieciešamās zināšanas attiecīgajā jomā, intuīcija, prasme noteikt mērķus, saskarsmes spējas, iniciatīva rīkoties, organizēt un uzņemties atbildību un risku.
4. Valsts regulē uzņēmējdarbību ar ekonomiskajām un administratīvajām metodēm. Jebkuram uzņēmumam, kas reģistrēts Latvijā, savā darbībā ir jāievēro Komerclikums, Darba likums, likumi „Par grāmatvedību”, „Par uzņēmuma gada pārskatiem”, „Par arhīviem”, kā arī dažādi noteikumi: „Par grāmatvedības kārtošanu un organizāciju”, „Dokumentu izstrādāšanas un noformēšanas noteikumi”
5. Darba autores ideja ir izveidot kafejnīcu, kurā plānots piedāvāt dažādus konditorejas izstrādājumus, uzkodas un siltos ēdienus.
6. Visiem pārtikas apritē iesaistītajiem uzņēmumiem ir jāreģistrējas Pārtikas un Veterinārajā Dienestā, kas piešķir katram uzņēmumam reģistrācijas numuru. Reģistrētie uzņēmumi ir apkopoti Pārtikas un Veterinārā Dienesta uzraudzībai pakļauto uzņēmumu reģistrā.
…
Bakalaura darbs sastāv no četrām nodaļām: 1. Uzņēmējdarbības uzsākšanas pamatojuma lietderība un saturs 1.1. Ideja uzņēmējdarbības uzsākšanai 1.2. Uzņēmējdarbības risinājumi 1.3. Klients un tā nozīme 1.4. Uzņēmējs un viņam piemītošās īpašības 1.5. Latvijas valsts uzņēmējdarbību reglamentējošo likumu prasības 2. Uzņēmuma darbības veida un produkta izvēle 3. Ārējās vides un tirgus izpēte 3.1. Vides analīze 3.2. Tirgus izpēte 4. Uzņēmējdarbības plānošana un saimniekošanas rezultāti 4.1. Stratēģiskā virziena noteikšana 4.2. Uzņēmējdarbības uzsākšanai nepieciešamo izmaksu aprēķinu plāns 4.3. Uzņēmuma darbības organizēšana Secinājumi Priekšlikumi Izmantotā literatūra un avoti 67
- Kafejnīcas darbības pamatojums
- SIA "Ungurmuiža" darbības finanšu analīze
- Uzņēmējdarbība
-
Ты можешь добавить любую работу в список пожеланий. Круто!"Rietumu Bankas" finansiālās darbības analīze un tās pilnveidošana
Дипломная для университета54
Оцененный! -
Uzņēmuma finansiālās darbības optimizācija
Дипломная для университета45
Оцененный! -
Uzņēmumu AS "Rautakesko" un SIA "Depo-DIY" finansiālās darbības analīze
Дипломная для университета54
-
Transporta uzņēmumu darbības efektivitātes nodrošināšana
Дипломная для университета75
-
Investīciju novērtējums inovāciju projektā un ietekme uz uzņēmuma finansiālās darbības rādītājiem
Дипломная для университета93