Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
14,20 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:706826
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 10.02.2008.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 32 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Darbā lietoto akronīmu un abreviatūru skaidrojums    5
  Ievads    7
1.  Literatūras apskats    8
1.1.  Plēkšņu un kailgraudu auzu morfoloģija    8
1.2.  Auzu graudu pielietojums pārtikā    9
1.3.  Auzu ietekme uz cilvēka veselību    11
1.4.  Auzu un citu graudaugu salīdzinājums    13
1.5.  Kailgraudu un plēkšņu auzu ķīmiskā sastāva raksturojums    13
1.5.1.  Olbaltumvielu raksturojums auzās    14
1.5.2.  Lipīdu raksturojums    15
1.5.3.  Ogļhidrāti    18
1.5.4.  Lignīns    20
1.5.5.  Fenoli    21
1.5.6.  Vitamīni    21
1.5.7.  Kopējās minerālvielas    22
2.  Materiāli un metodes    24
2.1.  Pētījumu laiks un vieta    24
2.2.  Materiālu raksturojums    24
2.3.  Kailgraudu auzu hibrīdu un plēkšņu auzu miltu kvalitātes rādītāju noteikšanas metodes    25
2.4.  Datu statistiskā apstrāde    25
3.  Pētījumu rezultāti    26
3.1.  Kailgraudu un plēkšņu auzu miltu kopproteīnu un aminoskābju sastāva izvērtējums    26
3.2.  Koptauku un taukskābju sastāva izvērtējums    31
3.3.  Kailgraudu un plēkšņu auzu miltu šķiedrvielu satura izvērtējums    33
3.4.  E vitamīna satura izvērtējums    36
3.5.  Pelnvielu satura analīze    38
3.6.  Kailgraudu auzu integrētais novērtējums    39
  Secinājumi    41
  Izmatotās literatūras un informācijas avotu saraksts    42
Фрагмент работы

Pēdējā laikā ievērojami pieaug auzu graudu produktu patēriņš cilvēku uzturā. Pārtikas produktu ražošanai kailgraudu auzas Latvijā ir jauna, mazpazīstama kultūra. Ārzemēs šos graudus izmanto galvenokārt lopbarībai, bet tikpat labi tos var izmantot maizes cepšanā vai citu produktu gatavošanā. Kailgraudu auzas ir ar zemu kopējo šķiedrvielu, bet augstu β - glikāna saturu. Tām ir sabalansēts neaizvietojamo aminoskābju sastāvs un nepiesātināto taukskābju īpatsvars. Darba mērķis ir izvērtēt Latvijā selekcionētu kailgraudu auzu ķīmisko sastāvu un salīdzināt to ar plēkšņu auzu ķīmisko sastāvu, nosakot, olbaltumvielu, aminoskābju, tauku, taukskābju, E vitamīna, β-glikāna, kokšķiedru un pelnvielu saturs.
Darbā tika izvērtēti 7 kailgraudu auzu hibrīdi, kas iegūti no Valsts Stendes graudaugu selekcijas institūta, kontrolei izmantotas plēkšņu auzas no AS „Rīgas dzirnavnieks”.
Pētījumu rezultāti parādīja, ka kailgraudu auzu ķīmiskais sastāvs būtiski atšķiras no plēkšņu auzām un ir atkarīgs no šķirnes.
Pēc integrētās novērtējuma metodes par piemērotākajiem kailgraudu auzu hibrīdiem uzturvērtības paaugstināšanai pārtikas produktos tika atzīti P4707 un 30634.
Kailgraudu auzu hibrīdam P-4707 ir vislielākais E vitamīna un β-glikānu saturs, kas ir attiecīgi par 46% un 2% lielāks, salīdzinot ar plēkšņu auzām. Abiem hibrīdiem ir sabalansēts taukskābju un aminoskābju saturs. Īpaši jāizceļ hibrīds 30634, kas ir nozīmīgs neaizstājamo aminoskābju – lizīna, leicīna, izoleicīna un treonīna avots, bet hibrīds P4707 izceļas ar lielo valīna (0,474%) un fenilalanīna (0,621%) saturu. Kailgraudu auzu hibrīdam 30634 tauku un pelnvielu saturs ir attiecīgi par 19% un 28% lielāks, salīdzinot ar plēkšņu auzām. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация