.
Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
21,48 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:542822
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 15.04.2025.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 60 единиц
Ссылки: Использованы
Рассмотреный период: 2016–2020 гг.
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Kopsavilkums    5
  Summary    6
  Pезюме    7
  Ievads    8
1.  Gastronomiskā tūrisma un kulinārā mantojuma būtība    11
1.1.  Teorētisko aspektu atspoguļojums    11
1.2.  Gastronomiskā tūrisma vēstures pirmsākumi pasaulē    12
1.3.  Gastronomiskā tūrisma attīstība Latvijā    13
1.4.  Gastronomiskā tūrisma aktuālās tendences pasaulē un Latvijā    17
2.  Kulinārais mantojums un tā nozīme    21
2.1.  Kulinārais mantojums Latvijā un tā būtība    23
2.2.  Latvijas kulinārā mantojuma specifika reģionos    24
3.  Rīgas gardēžu restorānu vispārīgs raksturojums    28
3.1.  Rīgas A’la carte gardēžu restorānu ēdienkaršu analīze    44
3.2.  Latvijas kulinārā mantojums integrēšana Rīgas gardēžu restorānos    45
4.  Restorānu kvalitātes sistēmu (zīmju) analīze    50
5.  Latvijas kulinārā mantojuma integrēšana Rīgas A’la carte restorānos    54
5.1.  Pētījumu metodoloģija    62
  Nobeigums    63
  Izmantoto avotu saraksts    66
Фрагмент работы

Kopsavilkums
Maģistra darba pētījumā “Latvijas kulinārā mantojuma integrēšana Rīgas A’la carte restorānos” tika pētīts gastronomiskais tūrisms – tā būtība, pasaules piedāvājums, esošais piedāvājums Latvijas tirgū, kā arī Latvijas kulinārais mantojums, tā būtība un kā tas integrējas Rīgas A’la carte restorānos.
Ar šo pētījumu Autorei bija mērķis izpētīt - gastronomiskā tūrisma attīstības tendences pasaulē un analizēt Latvijas kulinārā mantojuma integrēšanu Rīgas A’la carte gardēžu restorānu piedāvājumā un konkurētspējas stiprināšanā.
Maģistra darba pētījuma ietvaros tika izmantotas kvalitatīvas pētījuma metodes: daļēji strukturētas intervijas, satura, dokumentu analīze, kontentanalīze un pētnieciskā novērošanas metode.
Darba struktūra tika sadalīta piecās daļās:
1. Pirmajā daļā tika pētīts gastronomiskais tūrisms, tā izpausmes un attīstība. Apkopoti dažādu literatūras avotu autoru atziņas par to, kas ir gastronomiskais tūrisms un tā būtība. Kā arī atspoguļotas jaunākās gastronomiskā tūrisma aktuālās tendences un aktualitātes.

2. Otrajā darba daļā tika pētīts Latvijas kulinārais mantojums un tā būtība. Atspoguļota kulinārā mantojuma attīstība un piedāvājums Latvijas reģionos.

3. Trešajā darba daļā tiek pētīti un raksturoti Rīgas A’la carte restorāni un to piedāvājums. Izmantojot kontentanalīzi tika veikta sistemātiska ēdienkaršu analīze, klasificējot visbiežāk izmantotos Latvijas produktus pēc ēdienu un produktu iedalījuma pamatojoties uz Ainas Kļaviņas pavārgrāmatu “Pusdienas katrai dienai”. Kā arī šajā nodaļā kā Latvijas kulinārā mantojuma produkti tiek integrēti restorānu ēdienkartēs.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация

Мы используем файлы cookies. Продолжая использовать этот сайт, вы соглашаетесь с условиями использования файлов cookie. Узнайте больше.