Дипломная
Технологии
Питание, кулинария
Latvijas kulinārā mantojuma integrēšana Rīgas A’la carte ...-
Latvijas kulinārā mantojuma integrēšana Rīgas A’la carte gardēžu restorānos
TOP 500Новинка
Nr. | Название главы | Стр. |
Kopsavilkums | 5 | |
Summary | 6 | |
Pезюме | 7 | |
Ievads | 8 | |
1. | Gastronomiskā tūrisma un kulinārā mantojuma būtība | 11 |
1.1. | Teorētisko aspektu atspoguļojums | 11 |
1.2. | Gastronomiskā tūrisma vēstures pirmsākumi pasaulē | 12 |
1.3. | Gastronomiskā tūrisma attīstība Latvijā | 13 |
1.4. | Gastronomiskā tūrisma aktuālās tendences pasaulē un Latvijā | 17 |
2. | Kulinārais mantojums un tā nozīme | 21 |
2.1. | Kulinārais mantojums Latvijā un tā būtība | 23 |
2.2. | Latvijas kulinārā mantojuma specifika reģionos | 24 |
3. | Rīgas gardēžu restorānu vispārīgs raksturojums | 28 |
3.1. | Rīgas A’la carte gardēžu restorānu ēdienkaršu analīze | 44 |
3.2. | Latvijas kulinārā mantojums integrēšana Rīgas gardēžu restorānos | 45 |
4. | Restorānu kvalitātes sistēmu (zīmju) analīze | 50 |
5. | Latvijas kulinārā mantojuma integrēšana Rīgas A’la carte restorānos | 54 |
5.1. | Pētījumu metodoloģija | 62 |
Nobeigums | 63 | |
Izmantoto avotu saraksts | 66 |
Kopsavilkums
Maģistra darba pētījumā “Latvijas kulinārā mantojuma integrēšana Rīgas A’la carte restorānos” tika pētīts gastronomiskais tūrisms – tā būtība, pasaules piedāvājums, esošais piedāvājums Latvijas tirgū, kā arī Latvijas kulinārais mantojums, tā būtība un kā tas integrējas Rīgas A’la carte restorānos.
Ar šo pētījumu Autorei bija mērķis izpētīt - gastronomiskā tūrisma attīstības tendences pasaulē un analizēt Latvijas kulinārā mantojuma integrēšanu Rīgas A’la carte gardēžu restorānu piedāvājumā un konkurētspējas stiprināšanā.
Maģistra darba pētījuma ietvaros tika izmantotas kvalitatīvas pētījuma metodes: daļēji strukturētas intervijas, satura, dokumentu analīze, kontentanalīze un pētnieciskā novērošanas metode.
Darba struktūra tika sadalīta piecās daļās:
1. Pirmajā daļā tika pētīts gastronomiskais tūrisms, tā izpausmes un attīstība. Apkopoti dažādu literatūras avotu autoru atziņas par to, kas ir gastronomiskais tūrisms un tā būtība. Kā arī atspoguļotas jaunākās gastronomiskā tūrisma aktuālās tendences un aktualitātes.
2. Otrajā darba daļā tika pētīts Latvijas kulinārais mantojums un tā būtība. Atspoguļota kulinārā mantojuma attīstība un piedāvājums Latvijas reģionos.
3. Trešajā darba daļā tiek pētīti un raksturoti Rīgas A’la carte restorāni un to piedāvājums. Izmantojot kontentanalīzi tika veikta sistemātiska ēdienkaršu analīze, klasificējot visbiežāk izmantotos Latvijas produktus pēc ēdienu un produktu iedalījuma pamatojoties uz Ainas Kļaviņas pavārgrāmatu “Pusdienas katrai dienai”. Kā arī šajā nodaļā kā Latvijas kulinārā mantojuma produkti tiek integrēti restorānu ēdienkartēs.…
Maģistra darba pētījumā “Latvijas kulinārā mantojuma integrēšana Rīgas A’la carte restorānos” tika pētīts gastronomiskais tūrisms – tā būtība, pasaules piedāvājums, esošais piedāvājums Latvijas tirgū, kā arī Latvijas kulinārais mantojums, tā būtība un kā tas integrējas Rīgas A’la carte restorānos. Ar šo pētījumu Autorei bija mērķis izpētīt - gastronomiskā tūrisma attīstības tendences pasaulē un analizēt Latvijas kulinārā mantojuma integrēšanu Rīgas A’la carte gardēžu restorānu piedāvājumā un konkurētspējas stiprināšanā. Maģistra darba pētījuma ietvaros tika izmantotas kvalitatīvas pētījuma metodes: daļēji strukturētas intervijas, satura, dokumentu analīze, kontentanalīze un pētnieciskā novērošanas metode.
- Latvijas ceļš uz neatkarību
- Latvijas kulinārā mantojuma integrēšana Rīgas A’la carte gardēžu restorānos
- Latvijas Republikas proklamēšana un pirmie tiesību akti
-
Ты можешь добавить любую работу в список пожеланий. Круто!Audzinoša rakstura piespiedu līdzeklis - sabiedriskais darbs
Дипломная для университета39
-
Akciju sabiedrības "Admirāļu klubs" konkurētspējas un attīstības stratēģijas izvērtējums
Дипломная для университета93
-
Projekta rokasgrāmatas izstrāde jaunatnes darbinieku apmācības programmai nevalstiskajā organizācijā "Mine Vaganti NGO"
Дипломная для университета64
-
ASV Neatkarības kara militāri stratēģisko aspektu historiogrāfija
Дипломная для университета70
-
Smago metālisko elementu satura izvērtējums svaigās un kūpinātās reņģēs
Дипломная для университета32
