Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
21,48 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:860865
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 29.02.2008.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 45 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    4
1.nodaļa.  Laulības šķiršanas vēsturiskie aspekti LR    8
2.nodaļa.  Laulības šķiršanas likumiskais pamatojums un piekritība    21
3.nodaļa.  Laulības šķiršanas tiesiskais pamats un veidi    27
3.1.  ar laulības neesamību    34
3.2.  ar laulības šķiršanu    37
3.3.  ar viena laulātā atzīšanu par mirušu    41
3.4.  ar viena laulātā nāvi    45
4.nodaļa.  Visbiežāk sastopamie strīdi, kas obligāti izšķirami Civiltiesiskā kārtībā, to būtība, likumiskais pamatojums un raksturojums    48
4.1.  kopmantas dalīšana    52
4.2.  uzturlīdzekļu piedziņa    70
4.3.  bērna aizgādnība    78
  Secinājumi un priekšlikumi    86
  Anotācija latviešu valodā    88
  Izmantotās literatūras un avotu saraksts    91
  Pielikumi    95
Фрагмент работы

“Kur ir tiesības, tur ir kārtība, kur kārtība, tur drošība, bet kur drošība, tur miers un saticība”.1 Šādu frāzi ir izteicis pirmās brīvvalsts pēdējais tieslietu ministrs Hermanis Apsītis.
Maģistra darba tēma ir "Laulības šķiršanas tiesiskie aspekti”. Laulības šķiršanas jautājums ir bijis un būs aktuāls vienmēr gan visai sabiedrībai kopumā, gan katram sabiedrības indivīdam atsevišķi. Laulības šķiršana ir viena no jūtīgākajām civiltiesību nozarēm, jo tā skar ļoti intīmas un personiskas cilvēku intereses.
Ģimenes institūts un attiecības ģimenē skar daudzu iesaistīto personu intereses, piemēram, valsts intereses, reliģiju, baznīcu un citu intereses. Savstarpēji visas šīs intereses krustojas, kas var būt par iemeslu konfliktiem starp sabiedrības grupām.
Laulība ir viens no sākotnējiem un stabilākajiem sociālajiem institūtiem, kā arī ar sabiedrības attīstību, attīstījās arī laulības un ģimenes formas un to var uzskatīt, ka tas ir ģimenes pamats un to tiesiski regulē Civillikums. Latvijā, kā arī Eiropā aizvien vairāk sāk veidoties tā saucamās „ārlaulības” ģimenes, kuras sabiedrība negrib pieņemt.
Daudz ģimeņu problēmu pamatā ir tas, ka mūsdienu modernie cilvēki lielā mērā ir zaudējuši priekšstatu par pareizu vīrieša un sievietes lomu ģimenē, sabiedrībā. Tur, kur pazūd ticības un morāles jēdzieni, izgaist mātes un tēva instinkts, rodas nevēlēšanās dzemdēt un audzināt bērnus. Kas ir šie svarīgie likumi, kuru neievērošana atnesusi milzīgu postu sabiedrībai? Tie ir jau Bībelē minētie Mozus paša Dieva dotie desmit baušļi. Tikai tos ievērojot, varam cerēt sekmīgi pārvarēt smago ģimenes krīzi mūsu sabiedrībā.
Atjaunojot Latvijas Republikas neatkarību atsākās atgriešanās ceļš uz Eiropu un uz kontinentālo tiesību sistēmu. Līdz ar to radās nepieciešamība pēc sakārtotiem likumiem. Un šajā sakarībā bija paveikts ļoti liels darbs, jo Latvija jau ir pievienojusies ļoti daudzām nozīmīgām starptautiskām konvencijām.
Starptautiskā tiesiskā sadarbība ir daļa no vispārējās starptautiskās sadarbības, kas tiek īstenota Tieslietu ministrijas ietvaros. Starptautiskās tiesiskās sadarbības pamatā ir vērstas uz tiesu iestāžu sadarbību dažādos tiesību jautājumos. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация