Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
14,20 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:492849
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 13.09.2021.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 23 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

KOPSAVILKUMS
Pamatojoties uz vecāku koppārstāvību bērna mantiskajās attiecībās, bāriņtiesai, lai lemtu par darbībām bērna mantas pārvaldībā, nepieciešams noskaidrot abu vecāku viedokli. Būtu nepieciešams veikt papildinājumu Civillikuma 186.panta trešās daļas pirmajā teikumā, nosakot, ka „Katram no vecākiem ir tiesības veikt tiesiskas darbības, kuras ir bērna interesēs, ja pastāv nokavējuma risks vai ja otra vecāka viedokļa noskaidrošana konkrētās tiesiskās darbības sakarā nav iespējama objektīvu iemeslu dēļ”. Ar „objektīviem iemesliem” šīs normas ietvaros saprotama bērna vecāka ilgstoša prombūtne, nevēlēšanās paust viedokli, izvairīšanās no aicinājumiem ierasties bāriņtiesā uz pārrunām un citiem.
Civillikuma Mantojuma tiesību daļas normās ietvertie noteikumi attiecībā uz adoptēto mantošanu nepamatoti ierobežo adoptēto personu mantojuma tiesības. Ņemot vērā, ka ne tikai attiecībā uz adoptēto mantošanu, bet visās tiesiskajās attiecībās kā vispārīgs noteikums darbojas Civillikuma 173.pantā ietvertais princips, ka adoptētie attiecībās ar adoptētājiem un viņu radiniekiem iegūst laulībā dzimuša bērna tiesisko stāvokli, nepieciešams veikt Civillikuma grozījumus, izslēdzot visas tās Civillikuma Mantojuma tiesību daļas normas, kurās atsevišķi norādīts uz adoptēto mantošanu. Lai neradītu dažādu bāriņtiesu praksi attiecībā uz bērna pārstāvību gadījumos, kad jāpieņem lēmums par mantojuma pieņemšanu vai atraidīšanu nepilngadīgas personas, kura atrodas audžuģimenē, vārdā, būtu nepieciešams Civillikuma 690.panta trešo teikumu papildināt ar piebildi, ka nepilngadīgo vietā gribu pieņemt mantojumu izteic „īpaši šim nolūkam iecelts aizbildnis”.
Nepieciešams Civillikuma normās par mantojuma pieņemšanu nepilngadīgā vārdā precizēt, ka tas darāms tikai ar inventāra tiesību, sastādot inventāra sarakstu, uz kā pamatojoties bāriņtiesas sniedz atļauju. Grozījumi Civillikuma 708.panta otrajā daļā, kas noteiktu šādu panta daļas redakciju – „Ar bāriņtiesas atļauju aizbildņi, aizgādņi un citi mantinieka vietnieki pieņem viņam pienākošos mantojumu arvien tikai ar inventāra tiesību, sastādot inventāra sarakstu”, norādītu, ka bāriņtiesas lēmums pieņemams, izvērtējot nepilngadīgā intereses kopsakarā ar tiesu izpildītāja sastādīto mantojuma inventāra sarakstu. Civillikuma 731.panta otrais teikums ir grozāms, aizstājot vārdus „mājas kārtībā izdarītas dalīšanas akts” ar vārdiem „mantojuma dalīšanas akts.”

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −2,20 €
Комплект работ Nr. 1387535
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация