Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
21,48 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:768918
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 30.03.2011.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 21 единиц
Ссылки: Использованы
Рассмотреный период: 2000–2010 гг.
Фрагмент работы

Diplomdarba tēma „Noguldījumu analīze Latvijas komercbankās” ir aktuāla un interesanta, jo tā parāda komercbanku nepieciešamību un atkarību no noguldījumiem, to nepieciešamību aktīvu operāciju veikšanai. Tēmas aktualitāti nosaka noguldījumu strauja samazināšanās laikā no 2008. gada 3. ceturkšņa un ļoti lēns pieauguma temps. Tēma nav pietiekami pētīta ekonomiskajā literatūrā.
Tirgus ir vieta, kur notiek preču apmaiņa pret citām precēm vai naudu. Ja kāds ražo preces vai sniedz pakalpojumus, tad viņam būtu jāzina kā labāk piedāvāt savu ražojumu tirgū, kā nodrošināt produkta arvien lielāku pārdošanas apjomu, un kā rīkoties, ja sāncensis atņem iekaroto tirgus daļu. Arī nauda ir prece un naudas tirgus vieta ir bankas, kur prece ir nauda un arī norēķināšanās par to notiek ar naudu. Par depozītiem bankas maksā procentus, savukārt pārdodot naudu vai izsniedzot kredītu, iekasē procentu maksājumus par kredītu. Latvijā ir izveidota daļējo rezervju banku sistēma, kur bankām fiziski ir nepieciešama tikai daļa līdzekļu, lai veiktu darbības kreditēšanas tirgū, kas saskaņā ar Latvijas banku saistošajiem noteikumiem ir 3%1, un bankas piesaistot papildus noguldījumus var papildināt savu izsniegto kredītu apjomu.
Jebkura uzņēmuma darbības rezultāti un konkurētspēja ir atkarīga no tā, kā tiek pieņemti lēmumi par uzņēmuma turpmāko attīstību. Katrs pareizs lēmums var uzlabot bankas ekonomisko stabilitāti, bet neizvērtēts vai pārsteidzīgs to pasliktināt un graut bankas reputāciju. Tādēļ pārdomāta un ilgtspējīga noguldījumu piesaistīšanas stratēģija ir bankas darbības sekmju pamats.
Konkurence iekšējā un ārējā tirgū palielinās. Banku sektorā pieaug savstarpējā konkurence un tiek atvērtas jaunas filiāles, tās saskaras ar arvien pieaugošu konkurenci un tai pat laikā izjūt ekonomisko krīzi Latvijā.
Autore uzskata, ka klients parasti neveido depozīta noguldījumu vai neņem kredītu pašas naudas dēļ, bet no tā izrietošo vajadzību apmierināšanai. Depozīti tiek veidoti plānojot stabilitātes palielināšanos nākotnē izveidojot uzkrājumus. Savukārt kredīts tiek ņemts, lai apmierinātu vajadzības, kas tiek realizētas ar konkrētās patēriņa preces vai pakalpojuma iegādi.
Diplomdarba mērķis ir uz Latvijas komercbanku datu analīzes pamata izstrādāt priekšlikumus noguldījumu piesaistīšanas pilnveidošanai.

Darba mērķa sasniegšanai risināmie uzdevumi:
1.Noguldījumu teorētisko aspektu izpēte speciālajā literatūrā;
2.Analizēt noguldījumus pēc to struktūras;
3.Analizēt noguldījumus pēc to termiņiem un valūtas sadalījuma;
4.Analizēt Komercbanku piesaistīto noguldījumu dinamiku laika posmā no 2008 – 2010.gadam;
5.Uz datu analīzes pamata izstrādāt secinājumus un priekšlikumus noguldījumu piesaistīšanas pilnveidošanai.
Autore savā darbā veic Latvijas komercbanku noguldījumu teorētisko un praktisko analīzi. Teorētiskajā daļa tiek izpētīta noguldījumu loma komercbanku kopējos piesaistītajos resursos un komercbanku darbībā. Pirmā nodaļa ir izstrādāta, lai izvērtētu komecbanku noguldījumu būtību, to svarīgumu piesaistītajos resursos. Noguldījumu veidus un to uzkrājuma aprēķināšanas metodes.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация